Examenul de grad a fost promovat de 73% din asistenţii medicali înscrişi

marți, 07 septembrie 2021, 01:50
1 MIN
 Examenul de grad a fost promovat de 73% din asistenţii medicali înscrişi

Examenul de grad principal pentru asistenţii medicali ieşeni de diferite specializări care a avut loc pe 2 şi 3 septembrie s-a încheiat, zilele trecute fiind afişate rezultatele. 73% dintre candidaţii care s-au prezentat la sesiunea din acest au fost declaraţi promovaţi. Conform datelor oferite de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) Iaşi, doi candidaţi au obţinut nota 10, 37 între 9 şi 10, 28 de candidaţi au obţinut note între 8 şi 9, iar 297 au avut note între 7 şi 8. 

Lista finală a candidaţilor promovaţi pentru toate specializările este afişată la sediul OAMGMAMR din strada Morilor, nr. 22. "Rezultatele nu pot fi afişate pe site-ul organizaţiei, în condiţiile în care articolul 38, aliniatul 6 prevede că afişarea se face la sediul filialei", au precizat reprezentanţii OAMGMAMR Iaşi.

La examenul organizat săptămâna trecută au participat peste 400 de asistenţi ieşeni atât generalişti, cât şi de specializări precum Balneofizioterapie, Farmacie, Laborator, Moaşă, Radiologie-imagistică medicală, Stomatologie. Au putut participa asistenţii care sunt absolvenţi de liceu sanitar, şcoală postliceală sanitară, colegiu medical universitar sau facultate de medicină, de asistenţă medicală sau de moaşe, cu diplomă sau certificat de absolvire şi care aveau o experienţă de minimum cinci ani în specialitatea în care au obţinut titlul de calificare. 

Comentarii