EXCLUSIV: Ce a declarat dr. Ingrid Miron-soţia medicului ieşean depistat cu coronavirus

marți, 17 martie 2020, 00:54
2 MIN
 EXCLUSIV: Ce a declarat dr. Ingrid Miron-soţia medicului ieşean depistat cu coronavirus

„Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu prof.dr. Ingrid Miron, soţia oncologului prof.dr. Lucian Miron, care a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Aceasta a explicat complet circumstanţele în urma cărora a făcut deplasarea în Franţa şi traseul pe care l-au urmat ambii, ulterior, după ce s-au întors în ţară. Conform acesteia, pe 10 martie au ajuns la Paris la ora 15.10, pentru a completa o medicaţie specială pe care prof.dr. Ingrid Miron o putea lua doar din farmaciile din Franţa. Au stat o singură noapte la hotel şi au plecat din Paris a doua zi, pe 11 martie, la ora 12.00, stând exact 21 de ore în capitala Franţei.

„Când am plecat, pe 10 am anunţat medicul de familie unde plec şi m-am interesat pe siteul Institutului Naţional de Sănătate Publică, unde Franţa nu era în zona roşie sau galbenă. A doua zi când am ajuns la Otopeni, la Poliţia de frontieră am fost întrebaţi de unde venim şi au spus că Franţa e ok, nu e necesară carantină sau autoizolarea. Ulterior, şi eu şi soţul meu ne-am interesat la DSP şi am aflat că pe 11 martie Franţa nu era destinaţie cu risc de carantină pentru români”, a declarat medicul în exclusivitate pentru Ziarul de Iaşi.

Prof.dr. Ingrid Miron a precizat că, atunci când soţul ei s-a prezentat la IRO i s-a recomandat să stea 14 zile în izolare la domiciliu, preventiv, sau să se testeze şi să se întoarcă la muncă doar dacă rezultatul testului respectiv este negativ. „Eu mi-am reluat de luni treaba la Sf. Maria, purtând tot timpul masca cu filtru special FP 3 şi mănuşi. Înainte de a reveni am luat de două ori legătura cu directorii de la Sf. Maria care au respectat procedura şi au telefonat la Tel Verde unde li s-a spus că Franţa nu are risc. Din păcate, neavând niciunul absolut niciun simptom, suntem perfect fizic, am ales totuşi să ne testăm, deşi procedura de la momentul intrării în ţară nu prevedea asta”, a completat prof.dr. Ingrid Miron.

Aceasta confirmă informaţia conform căreia testul soţului ei a fost pozitiv pentru COVID 19, în timp ce rezultatele acesteia vor apărea în cursul zilei de marţi, 17 martie, dar că se aşteaptă să fie pozitiv, din moment ce au locuit în acest timp în aceeaşi casă. „Suntem de astăzi, de luni după-amiază, la Spitalul de Boli Infecţioase, soţul meu în izolare, iar eu aştept testele, tot în izolare. Şi noi, şi DSP, şi conducerea Spitalului Sf. Maria am respectat procedurile în vigoare şi am acţionat în temeiul de lege valabil pentru data respectivă. Din fericire nu avem semne clinice şi sperăm să rămânem tot aşa”, a conchis medicul.

Comentarii