Exclusiv: tentativă de evadare a unui şofer beat, prin geamlâcul de la toaleta Poliţiei Rutiere

joi, 14 octombrie 2021, 02:01
2 MIN
 Exclusiv: tentativă de evadare a unui şofer beat, prin geamlâcul de la toaleta Poliţiei Rutiere

Bărbatul de 59 de ani, prins beat la volan prin oraş, a fost însă văzut la timp de poliţişti, care l-au aşteptat afară. A fost reţinut pentru 24 de ore.

Întâmplare comică la Poliţia Rutieră, în weekend. Un ieşean în vârstă de 59 de ani, prins băut la volan, a încercat să „evadeze“ din custodia Poliţiei, încercând să iasă printr-o fereastră strâmtă de la toaletă, însă a fost observat la timp de către agenţi.

Tentativa a avut loc sâmbătă seară, atunci când bărbatul a fost testat de către poliţiştii Biroului Rutier Iaşi cu alcooltestul, pe strada Clopotari, din Nicolina. Şoferul a suflat şi a reieșit o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool: cam un litru jumătate de vin. Poliţiştii l-au transportat la spital pe acesta, unde i-au fost prelevate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, apoi l-au transportat la sediul Poliţiei, în aşteptarea drumului pentru cea de-a doua probă de sânge la spital.

La un moment dat, bărbatul a cerut voie poliţiştilor să meargă la toaletă. Ajuns aici, acesta s-a urcat pe fereastra îngustă şi, cu chiu, cu vai, a reuşit să iasă pe cealaltă parte. Însă a fost observat de către poliţişti, care l-au aşteptat să iasă complet. A fost reţinut până la urmă Arestul Poliţiei pentru 24 de ore, pentru conducere sub influenţa alcoolului.

„În seara de 9 octombrie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe raza mun. Iaşi, un autoturism condus de un bărbat, de 59 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii