Expoziţie la care participă cu exponate şi vestitul Muzeu Albertina din Viena, deschisă de mâine la Iaşi, la Palatul Braunstein

miercuri, 11 octombrie 2023, 01:50
1 MIN
 Expoziţie la care participă cu exponate şi vestitul Muzeu Albertina din Viena, deschisă de mâine la Iaşi, la Palatul Braunstein

Începând de mâine, 12 octombrie, ora 17, pasionaţii de artă din Iaşi se vor putea bucura de expoziţia „Albertina & Brukenthal la Iaşi”. Evenimentul va avea loc la Palatul Braunstein şi va aduce în faţa publicului o colecţie de gravuri şi desene realizate de unii dintre cei mai renumiţi artişti din istoria artei europene.

Muzeul Albertina din Viena contribuie la această expoziţie cu o selecţie de lucrări semnate de artişti celebri, precum Michelangelo, Dürer, Rembrandt, Rubens şi Schiele. Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu aduce în faţa publicului o colecţie de gravuri şi desene semnate de artişti ca Marcantonio Raimondi, Agostino Carracci, Hendrick Goltzius, Egidius Sadeler, Boetius şi Schelte Bolswert, Cornelis Galle, Lucas Vorsterman, Jan Saenredam, Cornelis Bloemaert, Jacques Callot, Antoine Masson, Claude Mellan, Robert Nanteuil, Giambattista Piranesi sau Giovanni Battista Tiepolo.

„Lucrările care vor fi expuse au menirea nu doar să aducă bucurie privitorilor încântaţi de frumuseţea lor, ci şi să deschidă noi orizonturi de înţelegere a spiritului iluminist, manifestat prin artă în Europa şi, implicit, în spaţiul românesc”, au menţionat organizatorii.  Expoziţia este organizată de Primăria Municipiului Iaşi, Muzeul Albertina, Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iaşi şi Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi.

Comentarii