Au vrut doar un ajutor pentru creşterea copilului în pandemie

Familie de tineri distrusă după ce în casă a fost adusă soacra mică

vineri, 15 octombrie 2021, 02:02
2 MIN
 Familie de tineri distrusă după ce în casă a fost adusă soacra mică

Un cuplu s-a destrămat după ce în casă a intrat şi soacra mică, ca să-i ajute la creşterea copilului. Scandalurile s-au ţinut lanţ, ajungându-se la divorţ. În plus, soţia a ajuns să ceară emiterea unui ordin de protecţie împotriva celui care încă îi este soţ. Nu a reuşit să-i convingă însă şi pe judecători de necesitatea impunerii unor restricţii.

Luciana şi Gabriel L. au împreună o fetiţă, născută în aprilie 2019. După naşterea fetiţei, familia s-a lărgit la patru persoane, întrucât mama femeii a venit să-i ajute. Soacra şi ginerele nu au reuşit însă cu niciun chip să se înţeleagă. Tensiunile s-au acumulat constant, ajungându-se ca, în februarie acest an, femeia să plece împreună cu copilul şi mama sa din domiciliul comun. Ulterior, s-a ajuns şi la divorţ, procesul aflându-se pe rolul Judecătoriei. Printr-o altă acţiune, Gabriel L. a solicitat stabilirea domiciliului alternativ pentru fetiţă până la finalizarea divorţului.

În primă instanţă, Judecătoria a stabilit pe 27 septembrie un program de legături personale ale tatălui cu fetiţa sa. La trei zile după aceasta, soţia a cerut emiterea unui ordin de protecţie. Ea a reclamat că este supusă la injurii şi ameninţări cu moartea, inclusiv în prezenţa copilului, ceea ce îi provoacă o continuă stare de nesiguranţă. În plus, bărbatul a înscris-o pe fetiţă la grădiniţă în plină pandemie şi „refuză să aprecieze faptul că au o bunică minunată care îi ajută“.

Femeia a cerut ca bărbatului să i se interzică să se mai apropie de ea, de fetiţă sau de soacră. Avocatul bărbatului a depus la dosar un CD cuprinzând înregistrări ale unor convorbiri dintre cei doi soţi survenite ca urmare a faptului că, dimpotrivă, fetiţa ar fi abuzată de bunica maternă. În plus, pe 26 septembrie, reclamanta şi pârâtul se întâlniseră la Palas cu o familie de prieteni, ceea ce nu s-ar fi putut întâmpla în cazul în care femeia s-ar fi simţit ameninţată. Faptul că cererea de instituire a ordinului de protecţie a fost depusă la trei zile după ce bărbatul obţinuse dreptul de a-şi vedea fiica a fost prezentat de avocat ca o dovadă că femeia încearcă să restrângă relaţia dintre fetiţă şi tatăl ei, fără un motiv real.

Magistraţii Judecătoriei au solicitat relaţii la Secţia 1 Poliţie (Alexandru cel Bun), de unde s-a primit răspunsul că nu există sesizări împotriva bărbatului. Din înregis­trări a rezultat că, într-adevăr, relaţiile dintre soţi sunt tensionate, fără a depăşi însă limitele unui conflict conjugal obişnuit. Judecătorii nu au putut constata producerea niciunui act de violenţă care să reprezinte un pericol real pentru soţie. Prin urmare, cererea de emitere a unui ordin de protecţie a fost respinsă, sentin­ţa putând fi însă atacată cu apel.

Comentarii