Medicii ieşeni care o tratează încă nu s-au lămurit dacă ingerarea substanţei toxice a fost făcută din greşeală sau în scop suicidar

Femeia care a băut dublul cantităţii mortale de antigel îşi revine în simţiri

sâmbătă, 20 octombrie 2018, 01:58
2 MIN
 Femeia care a băut dublul cantităţii mortale de antigel îşi revine în simţiri

Femeia care a ajuns zilele trecute la Spitalul „Dr. C.I. Parhon“ din Copou în sta­re extrem de gravă după ce a băut aproximativ 200 de mililitri de antigel, o cantitate dublă faţă de cea minimă ce poate comporta risc vital, începe treptat să îşi revină. Medicii susţin că au luat deja în considerare să fie coborâtă din Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă în Clinica de Nefrologie pentru continuarea tratamentului, semnele fiind până în momentul de faţă pozitive.

„Starea femeii este ceva mai bună, recuperează parţial. A fost adusă la timp şi s-a eliminat relativ repede toxicul din organism“, a explicat dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Femeia a fost adusă la spital prima dată în cursul zilei de miercuri, când membrii familiei şi-au dat seama că a în­ghiţit o substanţă periculoasă deoarece pre­zenta simptome specifice cum ar fi greaţă, vărsături, tulburări de vedere. De la unitatea medicală din Bârlad a fost transferată la spitalul de specialitate din Iaşi pentru a fi iniţiate procedurile de hemodializă, prima şedinţă fiind făcută chiar în timpul nopţii.

Tratamentul de urgenţă pentru astfel de intoxicaţii depinde foarte mult şi de timpul în care se ajunge la spital, leziunile fiind ireversibile dacă timpul de intervenţie este mai mare de câteva ore.

Medicii doresc să tragă un semnal de alarmă legat de modul în care oamenii depozitează în casă aceste substanţe toxice, chimice, inclusiv antigelul, lichidul de parbriz, deoarece se pot întâmpla adevărate tragedii.

Comentarii