Festival de animaţii japoneze, în weekend, la Ateneu

vineri, 24 noiembrie 2023, 21:22
2 MIN
 Festival de animaţii japoneze, în weekend, la Ateneu

Festivalul de film japonez IZANAGI aduce pentru prima dată la Iaşi animaţii japoneze apreciate la nivel mondial, precum „Grave of the Fireflies”, „Ghost in the Shell” sau „Spirited Away”. Proiecţiile vor avea loc la Cinema Ateneu pe 25 şi 26 noiembrie.

Evenimentul aduce în atenţia publicului filme precum „The Tale of the Princess Kaguya”, o interpretare sensibilă a poveştii clasice a prinţesei crescute în sânul oamenilor, până la dificila ei maturitate. Alte perle ale cinematografiei japoneze incluse în selecţie sunt „Spirited Away”, o poveste captivantă despre o fetiţă prinsă într-o lume misterioasă a spiritelor, şi „Princess Mononoke”, care explorează lupta între oameni şi zei pentru supremaţie în natură.

Duminică aduce filme care explorează teme precum sacrificiul matern din „Wolf Children” şi conexiunile complexe între identităţi în „Your Name”. De asemenea, va fi prezentat şi „Ghost in the Shell”, o călătorie într-un viitor plin de tehnologie avansată, care ridică întrebări despre identitate şi existenţă. Evenimentul se încheie cu „Grave of the Fireflies”, un film bazat pe o poveste despre cel de-Al Doilea Război Mondial.

Program

Sâmbătă, 25 noiembrie 2023

•        13:00 – „The Tale of the Princess Kaguya” (2013, r. Isao Takahata)

•        16:00 – „Spirited Away” (2001, r. Hayao Miyazaki)

•        19:00 – „Princess Mononoke” (1997, r. Hayao Miyazaki)

Duminică, 26 noiembrie 2023

•        10:00 – Wolf Children (2012, r. Mamoru Hosoda)

•        13:00 – Your Name (2016, r. Makoto Shinkai)

•        16:00 – Ghost in the Shell (1995, r. Mamoru Oshii)

•        19:00 – Grave of the Fireflies (1988, r. Isao Takahata)

Festivalul IZANAGI se află în turneu prin România în lunile noiembrie şi decembrie. Este dedicat animaţiei japoneze, oferă publicului oportunitatea de a se apropia de cultura şi perspectivele japoneze, în timp ce explorează impactul fenomenului manga-anime asupra lumii. Proiecţiile ediţiilor anterioare au fost sold-out. Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile pe site-ul festivalului, www.izanagi.ro.

Comentarii