Fii şi tu alături! Noi donaţii pentru Alexeni. Vino să faci o faptă bună pentru 100 de copii minunaţi

joi, 05 decembrie 2019, 02:50
3 MIN

Copiii de la Alexeni îl aşteaptă anul acesta pe Moş Crăciun cu mai mult sârg: le va dărui ghetuţe de piele, mănuşi, fulare şi căciuliţe. Pentru a le aduce un zâmbet înainte de sărbătorile de iarnă, avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, iar orice ajutor, oricât de mic, le poate face celor peste 100 de copii de la Şcoala Alexeni iarna mai uşoară. Primele donaţii în cadrul acestei campanii au venit încă din prima zi, omul de afaceri Viorel Blăjuţ, prefectul Iaşului şi un ieşean cu suflet mare, ce a dorit să rămână anonim, fiind primii care au venit în ajutor. Ieri, Compania „Antibiotice”, „Teritex” România şi un alt ieşean anonim au devenit alte ajutoare ale Moşului în cadrul acestei campanii.

Cei peste 100 de copii de la Şcoala Alexeni îl aşteaptă pe Moşul cel bun, chiar dacă în anii trecuţi a uitat să treacă pe la mulţi dintre ei. Pentru cei mai mulţi, sărbătorile, oricare ar fi ele, nu înseamnă prea mult, iar pentru alţii, chiar o masă în minus, cornul şi laptele pe care îl primesc la şcoală fiind la fel de aşteptat precum un desert. În pauza mare, pe holul şcolii, îi poţi vedea cum rup cu poftă din pâine şi au grijă să nu verse niciun strop de lapte. Acasă nu ştiu dacă vor găsi altceva decât cartofi şi mămăligă.

Piticii din Alexeni visează să fie oameni mari într-o zi, – profesori, medici sau poliţişti -, chiar dacă acum îşi împart hainele cu fraţii lor şi le poartă pe rând. Dintre cele cinci familii vizitate în cadrul campaniei, şi ale căror poveşti le veţi afla în ediţiile viitoare, doar două au şi frigider, de care şi uită uneori. Ce ar putea pune în ele când cartofii şi mămăliga sunt pe masă în fiecare zi?

Cine s-a alăturat deja campaniei

Compania „Antibiotice“ s-a alăturat, ca în fiecare an, Campaniei de Crăciun a „Ziarului de Iaşi“, donând ieri pentru copiii din Alexeni suma de 3.000 de lei, reprezentanţii acesteia subliniind importanţa implicării sociale în astfel de demersuri.

„Face parte din misiunea «Antibiotice» de a ne pune întotdeauna ştiinţa şi sufletul în slujba celor care au nevoie de cunoaşterea şi susţinerea noastră. Există o tradiţie de a ne manifesta compasiunea şi sprijinul faţă de cei aflaţi în nevoie prin proiecte de responsabilitate socială pe care le derulăm de ani buni prin Fundaţia Antibiotice «Ştiinţă şi Suflet». Implicarea în Campania de Crăciun organizată de «Ziarul de Iaşi» este un gest prin care încercăm să le facem o bucurie de sărbători celor 118 copii aflaţi în dificultate şi, totodată, ne dorim să transmitem un mesaj tinerei generaţii, un mesaj de responsabilitate şi generozitate faţă de cei aflaţi în dificultate“, a afirmat Ioan Nani, director general al Compa­niei „Antibiotice“. De asemenea, societatea „Teritex“ România, prin Gabriela Ianţoc, a donat pentru copiii din Alexeni căciuliţe şi fulare care să-i apere pe micuţi de frigul iernii. Gabriela Ianţoc a dorit să menţioneze faptul că este important să ne arătăm sprijinul faţă de cei mai puţin norocoşi, mai ales în prag de sărbători. În cursul zilei de ieri, un alt ieşean care a dorit să îşi păstreze anonimatul a donat la redacţie suma de 200 de lei.

Cum putem să îi ajutăm

Cei care doresc să ajute în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35, vizavi de Gara Internaţională. Mai multe detalii, la telefon: 0232/271.271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare tip, în dublu exemplar, care sunt necesare în aceste situaţii şi care pot fi transmise, la cerere, şi prin fax. A fost deschis şi un cont de donaţii la BRD de către Şcoala Profesională de Industrie Alimentară Ţibana, contul fiind RO19BRDE240SV31022122400. Din banii strânşi, „Ziarul de Iaşi“ va cumpăra ghetuţe de piele, fulare şi mănuşi, împreună cu reprezentanţii şcolii. În cazul în care vor mai rămâne fonduri, vor fi achiziţionate materiale didactice necesare Şcolii Alexeni. De asemenea, ieşenii care doresc să doneze îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării sau alimente neperisabile pentru familiile nevoiaşe din Alexeni, pot face acest lucru la sediul redacţiei.

Lista onorabilă a donatorilor

* Compania Antibiotice SA – 3.000 lei

* Teritex România – căciuliţe şi fulare pentru toți copiii

* Anonim – 200 lei

* Viorel Blăjuţ – 3.000 lei

* Marian Şerbescu – 500 lei

* Anonim – 500 lei

Comentarii