FOTBAL: POLI Controverse după banchetul de luni, la o zi dupa decesul soției președintelui Cornel Sfaițer

joi, 08 decembrie 2022, 02:50
3 MIN
 FOTBAL: POLI  Controverse după banchetul de luni, la o zi dupa decesul soției președintelui Cornel Sfaițer

Stadionul “Emil Alexandrescu” mai găzduieşte în această lună încă un meci de fotbal, cu toate că primele eşaloane interne sunt în vacanţă. Astăzi, de la ora 17:30, în Copou, singurele echipe din judeţ din primele trei eşaloane, Politehnica Iaşi şi Ştiinţa Miroslava, se vor confrunta într-o partidă de verificare.

FOTO: preşedintele Consiliului Director al Politehnicii, Cornel Şfaiţer

Gazdele, care activează în Liga a II-a, vor să testeze potenţialul mai multor tineri, unii dintre ei aflaţi în probe, şi să dea verdicte în legătură cu anumiţi jucători care nu au confirmat până acum aşteptările. După despărţirea de atacantul ucrainean Mihailo Plohotniuk, pe “lista neagră” se mai află acum fundaşul olandez Paul Fosu-Mensah şi atacantul polonez Pawel Tomczyk, nici mijlocaşul argentinian Nicolas Del Priore nesimţindu-se prea confortabil. Cu aceştia vor fi demarate tratative de reziliere dacă nu vor confirma nici în perioada actuală şi, totodată, vor fi găsiţi jucători noi, capabili să-i înlocuiască. Reamintim, un alt jucător vizat de a pleca din Copou este portarul austriac Tobias Knoflach, care a apărat bine în startul sezonului, dar care este accidentat de foarte mult timp.

Politehnica va continua antrenamentele şi după testul de azi, intrarea în vacanţă fiind prevăzută a avea loc în jurul datei de 15 decembrie. Până atunci, se intenţionează să se mai dispute un meci amical, în familie, cu juniorii.

În altă ordine de idei, organizarea unui banchet luni, la o zi după decesul soţiei preşedintelui Consiliului Director al Politehnicii, Cornel Şfaiţer, a generat controverse. Faptul că angajaţii clubului (conducători, antrenori, jucători etc.) au petrecut circa şase ore într-o zi în care Şfaiţer, creatorul echipei şi omul care a băgat mâna în buzunar pentru Poli, trecea prin momente dramatice a fost taxat de mai mulţi fani.

Revenind la disputa de azi, în ceea ce-i priveşte pe oaspeţi, aceştia au încheiat sezonul de toamnă pe locul VI al clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, eşalon care a avut la start 100 de echipe, împărţite în zece serii.

Ştiinţa a acumulat 22 de puncte în 15 meciuri şi se află la patru puncte de locul IV, ultimul care duce în play-off. Miroslava nu ar trebui să aibă emoţii cu retrogradarea, în condiţiile în care ultimele trei clasate, Viitorul Darabani, Rapid Brodoc şi Miercurea Ciuc II, au puţine puncte: 12, 10, respectiv 6.

În Liga a III-a, după sezonul regulat, în play-off se va juca în sistemul tur-retur-tur, iar în play-out, unde vor fi prezente ultimele şase clasate din fiecare serie, doar tur-retur.

Primele două echipe din Seria I de la finalul sezonului se vor confrunta în baraje, în dublă manşă, cu primele două formaţii din Seria a II-a. Învingătoarele din primele baraje se vor duela apoi într-un alt baraj, tot în dublă manşă, pentru un singur loc promovabil.

Din play-out vor retrograda ultimele două clasate din fiecare serie, precum şi clubul de pe locul IV cu cea mai slabă linie de clasament din toate cele zece serii, 21 de echipe în total.

Comentarii