FOTBAL – Politehnica Iaşi, afectată de problemele din Turcia. Program dat peste cap în Antalya

miercuri, 08 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 FOTBAL – Politehnica Iaşi, afectată de problemele din Turcia. Program dat peste cap în Antalya

Problemele majore apărute după cutremurele din Turcia din ultimele zile, precum şi vremea nefavorabilă din ţara amintită au dat peste cap deplasarea Politehnicii Iaşi în cantonamentul din Antalya. Astfel, delegaţia ieşeană nu a mai ajuns luni seară la destinaţia dorită, complexul de cinci stele IC Santai Hotels Family Resort din Belek, ci marţi, în jurul prânzului. Ce s-a întâmplat?

 

Plecată luni dimineaţă din Copou, Poli a sosit la timp la Bucureşti, după un drum făcut cu autocarul, însă avionul spre Istanbul de luni seară a plecat spre Antalya cu circa două ore întârziere. Drept urmare, delegaţia ieşeană nu a mai prins ultima cursă aeriană de luni pe ruta Istanbul – Antalya. Turcii au avut însă grijă ca ieşenii să nu aibă probleme majore, punându-le la dispoziţie alimente, apă, dar şi cazare în Istanbul, la un hotel confortabil din lanţul Hilton. Marţi dimineaţă, Poli nu a mai avut locuri la primul avion spre Antalya, dar a reuşit să plece în timp util pentru a ajunge în jurul prânzului la hotelul unde va avea cartierul general până pe 16 februarie.

Conform descrierii oficiale a IC Santai Hotels Family Resort, care este situat la 40 de kilometri de centrul oraşului Antalya şi 30 de kilometri de aeroport, complexul are, printre altele, un hotel de şase etaje cu peste 400 de camere, 45 de vile, şase restaurante, patru terenuri de fotbal de 68X105 metri, trei piscine exterioare şi una interioară, cabinet medical, centru SPA, sală de fitness, spălătorie şi multe alte facilităţi.

Ratând antrenamentul programat marţi dimineaţă, Poli a început pregătirea cu o şedinţă în cursul după amiezii de ieri. Trebuie precizat că ieşenii prezenţi în Antalya au spus că seismele puternice din Turcia nu au afectat zona în care se stă.

Astăzi, echipa ieşeană va susţine primul meci amical din cantonament, cu echipa FK Jedinstvo Ub. Înfiinţat în 1920, clubul oraşului sârb Ub, care are circa 6 000 de locuitori, a evoluat numai în eşaloanele inferioare. După 1990, Jedinstvo a avut o colaborare cu Steaua Roşie Belgrad şi a fost controlat apoi de doi foşti cunoscuţi internaţionali sârbi, Nemanja Matic şi Radoslav Petrovic. În sezonul 2021-2022, gruparea din Ub a promovat din Liga a III-a, iar acum se situează pe poziţia a X-a în eşalonul doi, unde activează 16 cluburi, cu 24 de puncte acumulate în 19 runde.

Dacă primul test din Turcia a fost dorit special cu o echipă mai modestă, Politehnica va susţine cele mai importante verificări ale iernii tot în această săptămână, după ce va tura motoarele. După cum v-am informat ieşenii, care se clasează pe locul II în Liga a II-a, vor juca vineri cu liderul primei ligi daneze, Nordsjaelland, şi duminică, cu Dinamo Kiev, ocupanta locului III în eşalonul de elită al Ucrainei.

Comentarii