FOTO Când începe astuparea gropilor de pe străzi. Firma primăriei aşteaptă să stea ploaia

marți, 18 aprilie 2023, 07:49
2 MIN
 FOTO Când începe astuparea gropilor de pe străzi. Firma primăriei aşteaptă să stea ploaia

Lucrările au întârziat pe fondul cantităților mari de precipitații căzute în ultimele zile

 

Deși zgârcit în precipitații, ultimul sezon rece a lăsat urme în carosabil mai adânci decât în anii trecuți. Gropile vechi – cum sunt cele din intersecția din fața Gării Mari – au ieșit victorioase de sub zăpada de acum două săptămâni și stau camuflate în bălțile care se adună de-a lungul străzilor. Străzi precum Canta și zone precum Podul de Piatră, ca să ne limităm doar la locurile cu densitate mare, sunt presărate cu o mulțime de guri de canal – evident, toate cu câțiva centimetri mai jos decât suprafața carosabilului.

 

Ca în fiecare primăvară, se derulează un program de reparații. Însă anul acesta programul a fost dat peste cap de vremea capricioasă. Societatea care trebuie să îl pună în aplicare, Citadin SA, are 13 echipe pregătite, dintre care două pot să lucreze pe timp de noapte, am aflat de la purtătorul de cuvânt al Primăriei ieșene, Sebastian Buraga.

Au fost făcute doar intervențiile „la rece”, dar toată lumea așteaptă să înceteze ploile. Până marți, de exemplu, înainte să revină ploaia, s-au făcut reparaţii cu asfalt pe bd. C.A. Rosetti 47, pe străzile Manolescu, Aurora, Fulger, Dudescu, Canta, Cicoarei, Străpungere Silvestru, Arcu, pe șoselele Iaşi-Tomeşti și Bucium și pe bd. Poitiers, pe lângă alte intervenții punctuale.

 

„Totul este planificat, se va veni pe fiecare stradă din cartiere inclusiv cu reparații și plombări odată ce vremea va permite”, ne-a mai spus Sebastian Buraga, amintim că și străzile contractate pentru modernizare așteaptă din același motiv să demareze lucrările.

Potrivit prognozelor meteo, în Iași va mai ploua și zilele acestea, precipitațiile urmând să se restrângă spre sfârșitul săptămânii.

FOTO: CTP Iasi,  Cristian Paltinel

Comentarii