(FOTO) Cum se lucrează la companiile IT din Iaşi. Astăzi, despre o zi la HCL

miercuri, 10 martie 2021, 15:07
4 MIN
 (FOTO) Cum se lucrează la companiile IT din Iaşi. Astăzi, despre o zi la HCL

Dan Zaharia, consultant în cadrul companiei de imobiliare Extind, a început cea de-a doua săptămână de lucru în cadrul birourilor moderne din Iași. La începutul lunii martie 2021, el și-a propus să facă un tur al clădirilor de birouri din orașul nostru unde au sediul peste 10 companii cu activitate în sectorul IT & Outsourcing, atât firme românești, cât și multinaționale.

Pentru ca angajații să lucreze într-un mediu sigur, companiile au implementat noi proceduri operaționale pentru a preveni răspândirea virusului. Astfel, după adoptarea unui nou concept de design și a măsurilor stricte privind distanțarea fizică, Ness Digital Engineering Iasi, Grapefruit Romania și Centric IT Solutions Romania l-au găzduit pe Dan Zaharia săptămâna trecută în sediile lor, iar astăzi ne arată cum a fost o zi de lucru într-un birou aparținând HCL Technologies Romania.

Zilele viitoare va experimenta câte o zi de lucru la Preh Romania, Buck și Veo Worldwide Services.

Cititi si: Firmele străine de IT&C fac de două ori mai mulţi bani la Iaşi faţă de cele controlate de antreprenori locali

"Cu tot tacâmul de avantaje, dar în condiții de distanțare fizică cu respectarea regulilor sanitare: cu card de acces, cu tricou / șapcă de la firmă, cu mașină corporate de la Ford Iasi – ATI Motors Holding, citind zilnic ziarele de calitate alături de o cafea bună, cu un coș de fructe pe birou, cu mâncare livrată la prânz de chef Bogdan Puiu de la Soft & Grace, cu internet 5G de la Orange, cu salariu livrat pe cardul George de la BCR, cu semnare de acorduri SSM și GDPR", spune Dan Zaharia.

Redăm mai jos JURNALUL DE BIROU al lui Dan Zaharia:

Companie: HCL Technologies Romania

Prezența în România: : Iasi (2 birouri), Bucuresti si Brasov

Nr. angajați: 550+

Nr. angajări in ultimele 12 luni: 150+

Suprafață birouri: 6.000 mp

Clădiri: Moldova Center si Baza 3 Office (Iasi)

Corporate car Premium Nordic Cars Iasi: Volvo XC90 Recharge T8 Twin engine PLUG-IN Hybrid AT8 EAWD Inscription (7 locuri)

Meniul livrat de Soft & Grace: Supa de legume cu galuste; Carnati de casa cu rosii la cuptor si piure de cartofi; Sfintisor cu nuca

Alte activități: pe final de program, o sesiune de kinetoterapie și masaj la Kinetic Sport & Medicine din #IASI alături de Mircea Ardeleanu

Echipa HCL are rădăcini adânci in Iasi, HCL preluând în 2019 o parte a operatiunilor Xerox Technologies la nivel global. Xerox, prin diverse divizii e prezentă în Iasi din 2011, prin preluarea companiei XL World, activă în România din 2003.

HCL are două locații de birouri în Iasi, de închirierea celei din Baza 3 Office ocupându-se echipa noastră de la Extind în 2019.  Am vizitat ambele locații alături de Anca Rotariu, site lead HCL Iasi, și de o cafea de la Starbucks.

La dimensiunile XC90, m-am bucurat să găsesc suficient spațiu de parcare la Moldova Center, în zona rezervată angajaților din birouri. Am observat si dotările de siguranță din recepția clădirii de birouri cu scanare facială, preluare temperatură și control acces.

Laboratorul HCL de testare este impresionant cu toate gama de echipamente de la imprimante de birou până la adevărate tipografii de aproape 10 metri lungime. Echipa de la Iasi e in plina dezvoltare cu o creștere de 30% in ultimul an, astfel ca modalitatea de lucru hibrid (de acasă si de la birou) a permis aceasta expansiune a echipei.

Din biroul pus la dispoziție de HCL si cu internetul 5G de la Orange am realizat fără probleme și o nouă emisiune PIN Talk despre roboții umanoizi de la Iris Robotics.

De mult nu am mai rămas peste program la birou, dar iată că aseară pe la 6pm încă mai lucram din sediul HCL. Noroc cu Denisa Budaca, facility manager HCL, că mi-a amintit să predau cardul de acces la final.

Planuri pentru 2021

Planurile principale pe plan local includ dezvoltarea centrului de la Iasi prin diversificarea portofoliului de clienti, dar si prin consolidarea operatiunilor actuale. Focusul pe angajati ramane un obiectiv strategic, iar implicarea in comunitate si colaborarea pe plan local cu instituțiile de invatamant, dar si autoritati si organizatii asociate zonei ITO reprezinta de asemenea puncte de interes pentru HCL Technologies.

Implicarea in comunitate in ultimul an

HCL Foundations a fost infiintata in 2011 si este organizatia dedicata initiativelor CSR din cadrul HCL Technologies. Inca din primul an al venirii HCL la Iasi am demarat o serie de initiative ghidate de filosofia generala a fundatiei. Am colaborat cu o serie de organizatii non-profit (Salvati Copiii, Little People, WorldVision Romania) pentru mai multe evenimente caritabile (strangeri de fonduri, donare articole de birotica si papetarie, donare haine, Letters to Santa etc.). Suntem de asemenea angrenati in colaborari cu institutii de invatamant (UAIC, UTI) si desfasuram programe de practica pentru studenti, urmand sa implementam si programe de internship.

Scurta prezentare a companiei

HCL Technologies este companie de IT cu peste 159,000 de angajati din 50 de tari de pe intreg globul cu un revenue anual de peste 10 miliarde de dolari. Portofoliul de produse si servicii este organizat pe 3 linii de business (IT and Business Services (ITBS), Engineering and R&D Services (ERS) si Products and Platforms (P&P)) si include servicii “traditionale” din zona de IT, BPO, Inginerie, dar si elemente inovative din zona Serviciilor de cloud, Automation si Internet of Things.

Comentarii