(FOTO) Pe cine trimite Iaşul la Bruxelles: Scandal la o dezbatere a candidaţilor locali

miercuri, 17 aprilie 2019, 15:18
2 MIN

Mai multi candidati la alegerile europene participa la o dezbatere cu reprezentanti ai organizatiilor de tineret. Evenimentul este gazduit de Primaria Iasi, dar organizarea a fost asumata World Youth Alliance.

Printre invitati se numara candidati precum George Simion (independent), Catalin Ivan (Pro Demo), Vasile Roman (Pro Romania), Ciprian Epure (PNL, din Vrancea) si Silviu Gurlui (USR-PLUS). De remarcat ca primii trei candidati sunt apropiati ai primarului Mihai Chirica, Simion beneficiind si de sprijinul direct al edilului (in oras au fost montate bannere in acest sens). Totusi, primarul nu participa la manifestare.

La dezbatere si-a facut aparitia si candidatul independent Gregoriana Tudoran care a taxat, intr-o interventie in debutul manifestarii, neglijenta organizatorilor in ceea ce priveste faptul ca nu a fost invitata. Dupa ce au sesizat prezenta ei in sala, organizatorii au invitat-o la prezidiu, alaturi de ceilalti candidati, dar Tudoran a refuzat precizand ca prefera sa ramana langa "societatea civila" (in sala sunt mai multi reprezentanti ai asociatiilor care militeaza pentru constructia de autostrazi si care o sprijina pe Tudoran). In schimb, la prezidiu s-a aflat Bogdan Cojocaru (PSD) care nici macar nu e candidat la alegeri.

La un moment dat, in timpul discutiilor, mai multi participanti din sala au afisat pancarte cu mesajul "Gregoriana Tudoran – singurul candidat care se bate pentru Moldova". Intre candidata independenta si Catalin Ivan a avut loc un schimb de replici, dupa ce Tudoran i-a reprosat actualului eurodeputat ca nu a sprijinit initiative pentru constructia de autostrazi. "Doamna Tudoran, nu sunteti buricul pamantului", i-a spus Ivan, moment in care mai multi sustinatori ai lui Tudoran l-au huiduit pe candidatul Pro Demo.

Mai multe detalii despre dezbaterea de astazi puteti afla in editia de maine a Ziarului de Iasi.

 

Comentarii