Gabriela Firea contestă alegerile de la Bucureşti: Niciodată nu a fost diferenţă atât de mare

miercuri, 30 septembrie 2020, 08:14
2 MIN
 Gabriela Firea contestă alegerile de la Bucureşti: Niciodată nu a fost diferenţă atât de mare

Gabriela Firea a anunţat că cere renumărarea voturilor pentru Primăria Generală, dar şi pentru primăriile de sector, după ce, spune ea, au fost găsite mai multe neconcordanţe ce duc la ideea că ar fi fost furate voturi, transmite Mediafax. Ea a susţinut că va prezenta ”probele”, miercuri, conducerii PSD şi avocatului.

Firea a declarat, marţi seara, la Antena 3, că niciunde în lume nu s-a întâmplat ca diferenţa dintre un exit-poll şi rezultatul anunţat de Biroul Electoral Central (BEC) să fie atât de mare, aşa că va cere renumărarea voturilor.

„Niciodată, dar absolut niciodată, nici în România, nici în Europa, nici în lume, nu a fost o diferenţă atât de mare între rezultatul unui exit-poll şi rezultatul BEC. Practic între cele 10 puncte date ca şi diferenţă între mine şi domnul Nicuşor Dan în seara exit-poll, fiind de fapt o fotografie a orei 19.00, nu noi, ci BEC arată, prin numărarea oficială a voturilor, că ar fi vorba despre o diferenţă de doar 4 puncte care s-ar putea ca nici aceasta să nu fie reală. În urma acestor informaţii mi se pare normal să facem aceste verificări”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general încă în funcţie a spus că miercuri dimineaţă va prezenta toate probele pe care le deţine preşedintelui PSD Marcel Ciolacu şi secretarului general al partidului, Paul Stănescu, şi, împreună cu avocatul, vor decide ce vor face.

„Cred că se va merge spre această solicitare, să se renumere toate buletinele de vot la primar general, primar de sector, Consiliu General şi consilii locale în toate sectoarele. Nu înţeleg pe cine deranjează să se numere din nou voturile. Poate se confirmă diferenţa anunţată de BEC, poate nu se confirmă, poate e în favoarea lor, poate e în favoarea noastră”, a mai spus Gabriela Firea. Aceasta mai susţine că i-au fost sesizate mai multe nereguli care ar fi avut loc în secţiile de votare.

 

Comentarii