Gripa la Iaşi: medicii sfătuiesc părinţii să îşi ţină copiii cât mai mult acasă în vacanţă

Elevii se află în această săptămână în vacanţa intersemestrială.

luni, 04 februarie 2019, 02:50
1 MIN
 Gripa la Iaşi: medicii sfătuiesc părinţii să îşi ţină copiii cât mai mult acasă în vacanţă

Pentru că de astăzi a început vacanţa intersemestrială, specialiştii le recomandă părinţilor să nu îi încurajeze pe copii şi tineri să petreacă prea mult timp în spaţiul public, ca să evite îmbolnăvirea cu gripă. 

Numărul cazurilor diagnosticate cu gripă în ultima perioadă a crescut considerabil, inclusiv în judeţul Iaşi. De asemenea, numărul deceselor în judeţ a ajuns deja la cinci, săptămâna trecută pierzându-şi viaţa două persoane. Doctorii se tem că, dacă în perioada aceasta tinerii vor sta foarte mult afară, îmbolnăvirile cu gripă vor creşte şi mai mult.

„Este foarte important să nu ducem copiii în mall sau în alte locuri cu foarte mulţi oameni, ca să nu-i punem în pericol. Indicat ar fi ca, zilele acestea, copiii să fie ţinuţi la domiciliu şi să primească vizite sau să meargă în vizite la persoane care sunt cu certitudine sănătoase“, au precizat reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi. La Iaşi, conform ultimelor informaţii, aproximativ 149 de persoane au fost confirmate cu virus gripal, dintre care 118 în urma unui control medical clinic, iar 31 pe baza unei testări. Pe lângă evitarea spaţiilor aglomerate, este bine să aerisim zilnic locuinţele, să bem cât mai multe lichide, să consumăm cât mai multe fructe şi legume şi, de preferat, să ne vaccinăm antigripal.

 

 

Comentarii