Gruparea rechinilor imobiliari: unul dintre membri aşteaptă decizia judecătorilor

miercuri, 01 decembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Gruparea rechinilor imobiliari: unul dintre membri aşteaptă decizia judecătorilor

Unul dintre secunzii grupării acuzate de înşelăciuni imobiliare, destructurată de DIICOT, cere să fie eliberat de rigorile controlului judiciar. Depusă la Curtea de Apel lui, plângerea lui Florin Constantin Roată ar fi trebuit judecată astăzi. Ziua Naţională a făcut însă ca luarea unei decizii să fie amânată pentru mâine.

Conform procurorilor DIICOT, Roată a avut un rol relativ modest în gruparea condusă de Cătălin Sandu, avocatul Alexandru Bernic şi notarul Răzvan Costin. Gruparea funcţiona din 2015, dar Roată ar fi fost cooptat în aceasta abia în luna februarie a acestui an. Principalul său rol în cadrul grupării era de a-şi pune conturile bancare la dispoziţie, pentru înlesnirea spălării banilor rezultaţi din tranzacţiile imobiliare. După ce banii îi intrau în cont, Roată îi retrăgea în numerar şi îi preda lui Cătălin Sandu, în vederea împărţirii. Roată mai era folosit şi pentru îndeplinirea unor comisioane mărunte în favoarea capilor grupării. Din unele interceptări telefonice făcute în cauză pare a rezulta că Roată nu se bucura de prea multă încredere în cadrul grupului, fiind bănuit că ar putea da în vileag activităţile acestuia.

Situaţia liderilor grupării, Sandu, Bernic şi Costin urmează să fie analizată în cursul acestei săptămâni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va judeca cererea acestora de anulare a controlului judiciar instituit împotriva lor, dar şi contestaţia depusă de procurori la decizia Curţii de Apel prin care a fost respinsă propunerea de arestare. Cei trei sunt acuzaţi că ar fi înşelat mai multe persoane, vânzându-le proprietăţile funciare în interesul propriu şi cauzându-le astfel un prejudiciu total de 2,5 milioane euro.

Comentarii