Hal de şofer în traficul din Iaşi! Panoplie de infracţiuni rutiere comise una după alta

joi, 18 februarie 2021, 02:58
2 MIN
 Hal de şofer în traficul din Iaşi! Panoplie de infracţiuni rutiere comise una după alta

Un sătean din Dumeşti a fost condamnat cu executare după ce a fost prins băut la volan. Decizia judecătorilor a fost determinată de faptul că Gheorghiţă Haraga era recidivist şi nu şi-a recunoscut în totalitate faptele.

Pe 21 martie 2019, poliţiştii secţiei rurale Leţcani au intenţionat să oprească în trafic un autoturism Renault care se deplasa în serpentine pe DC 36, pe raza satului Dumeşti. Şoferul a refuzat să oprească, dar a fost tras pe dreapta după aproximativ 200 metri. Poliţiştii au constatat că acesta emana halenă alcoolică, dar şoferul a refuzat şi să sufle în etilotest şi să i se recolteze probe biologice. La începutul lui aprilie, Haraga a fost din nou oprit în trafic, fiind amendat pentru depăşirea vitezei legale şi pentru faptul că nu purta centura de siguranţă. Pe 11 aprilie, a fost din nou oprit, în Păuşeşti.

Haraga a fost trimis în judecată pentru refuzul de prelevare a probelor biologice şi pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat. Această ultimă acuzaţie a fost însă respinsă de judecători, care au constatat că poliţiştii nu au putut demonstra că îi aduseseră la cunoştinţă lui Haraga faptul că nu mai are dreptul să conducă. Deşi acest fapt a fost menţionat pe procesul verbal din 21 martie, pe document nu apărea şi semnătura lui Haraga.

La stabilirea sentinţei, magistraţii Judecătoriei au luat în calcul faptul că Haraga fusese eliberat condiţionat după executarea parţială a unei pedepse de 5 ani şi 3 luni pentru tâlhărie, dar şi faptul că a sfidat organele de poliţie, încercând să fugă. Ca urmare, a fost condamnat la 3 ani de închisoare. După eliberare, urmează să i se interzică dreptul de a conduce un autovehicul timp de 2 ani. Cazul se află în acest moment pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii