Hoţul care fura din rucsacuri la Iași, prins. Cum să vă feriți de asemenea specimene

joi, 17 februarie 2022, 21:51
2 MIN
 Hoţul care fura din rucsacuri la Iași, prins. Cum să vă feriți de asemenea specimene

Mica Unire i-a adus 30 de zile de “răcoare” unui hoţ de buzunare.

Un bărbat de 34 de ani este acuzat că pe 24 ianuarie ar fi şterpelit portofelul din rucsacul unei tinere. De asemenea, în ziua de 10 decembrie acesta a mai comis o ilegalitate trasă la indigo: un portofel al unei tinere, tot dintr-un rucsac.

“În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 9 februarie, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de polţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, pentru 24 de ore, iar la data de 15 februarie Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Poliţiştii recomandă să fiţi foarte atenţi atunci când aşteptaţi un tramvai sau autobuz în staţii aglomerate şi să fiţi mereu cu băgare de seamă la persoanele din jur. De asemenea, dacă simţiţi că vă aflaţi lângă persoane care nu vă inspiră încredere, încercaţi să părăsiţi locul.

Atunci când vă aşezaţi pe un scaun ar fi indicat să vă ţineţi bagajele/genţile/sacoşele în braţe. Telefonul mobil nu trebuie să stea niciodată în buzunarele exterioare, la fel şi banii sau obiectele de valoare.

În cazul în care sunteţi la cumpărături, încercaţi să evitaţi locurile unde e multă lume, nu aşezaţi niciodată portofelul la vedere şi nu ţineţi geanta în coşul de cumpărături. Nu vă lăsaţi păcăliţi de diverse persoane care să vă atragă în locuri mai retrase cu scopul de a vă vinde ceva, chiar dacă vi se pare un preţ avantajos, şi nu vă lăudaţi niciodată public că aveţi o sumă mare de bani. (M.G.)

Comentarii