Hoţul care furat o tonă de bere a stat de mai multe ori la „Socola” pentru consum de droguri

luni, 09 august 2021, 01:50
2 MIN
 Hoţul care furat o tonă de bere a stat de mai multe ori la „Socola” pentru consum de droguri

Nicu Todică, ieşeanul în vârstă de 42 de ani care a furat o tonă de bere în doar trei zile dintr-un depozit de la marginea oraşului Iaşi, a fost internat în trecut, de mai multe ori, la Institutul de Psihiatrie Socola, cu diverse afecţiuni.

În unul dintre cazurile în care a fost internat, bărbatul a fost diagnosticat inclusiv cu sindrom de sevraj la opiacee. Fiind un cunoscut al oamenilor legii, cu mai multe ilegalităţi comise şi condamnări primite în anii trecuţi, Nicu Todică a avut parte inclusiv de un proces prelungit deoarece avea dificultăţi în a-şi înţelege situaţia juridică.

La acel moment, inculpatul era cercetat pentru că ar fi furat o baterie de lavoar dintr-un magazin Leroy Merlin şi susţinea că la momentul comiterii respectivului furt era drogat, dar şi că era un consumator, în mod frecvent, de heroină şi cocaină.

Bărbatul de 42 de ani, împreună cu un puşti de 16 ani, a furat peste 1.000 de litri de bere dintr-un depozit din municipiu în decursul a trei zile consecutive. Cei doi locuiau chiar lângă depozitul aflat la marginea oraşului, de unde obişnuiau să fure baxuri de bere folosind un tomberon pentru gunoi.

Furtul a început în ziua de 31 iulie, iar până pe 2 august, cei doi bărbaţi au reuşit să îşi însuşească peste o tonă de bere, cauzând un prejudiciu de aproximativ 6.000 de lei.

Cei doi sustrăgeau băuturile alcoolice cel mai probabil pentru consumul propriu. Două zile mai târziu, poliţiştii Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi şi Secţiei 4 Poliţie Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară într-un imobil din oraş, iar cele două persoane au fost conduse la audieri, fiind apoi reţinute pentru 24 de ore.

Joi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale. Bărbatul de 42 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în timp ce minorul de 16 ani este cercetat în stare de libertate.

Nicu Todică nu se află la prima abatere de la lege. Pe 4 decembrie 2018 a fost trimis în judecată pentru că în 2016 a furat o baterie de lavoar din magazinul Leroy Merlin din cartierul Tudor Vladimirescu, iar pe 30 martie 2021 a fost trimis din nou în judecată pentru un alt furt pe care l-ar fi comis în dauna SC Emporio Com.

În trecut, pe 23 martie 2012, inculpatul a mai fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru patru infracţiuni de lovire sau alte violenţe, toate petrecute în februarie 2012. 

Comentarii