Iaşi: Două zile de filme de Cannes şi Oscar, intensiv

Preţul unui bilet este de 10 lei, intrarea fiind liberă pentru elevi şi studenţi.

sâmbătă, 06 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Iaşi: Două zile de filme de Cannes şi Oscar, intensiv

American Independent Film Festival va ajunge la Iaşi pe 11 şi 12 aprilie, joi şi vineri, publicul având ocazia ca pentru două zile să vizioneze filme prezentate la Cannes sau nominalizate la Oscar. Producţiile cinematografice vor rula la Cinema Ateneu, iar o parte dintre acestea vor beneficia şi de o prezentare realizată de către Liviu Antonesei, scriitor, publicist şi profesor universitar la Universitatea „Al.I. Cuza“. 

Primele proiecţii din cele două zile vor aduce pe ecranul Ateneului filmele „Paterson“, în regia lui Jim Jarmusch, care va rula joi, de la ora 16, care a participat şi la Cannes în 2016,şi „Good Time“, al fraţilor Benny şi Josh Safdie, care va rula vineri de la aceeaşi oră. „Paterson“, considerat unul dintre cele mai frumoase filme despre poezie, redă atmosfera din „oraşul poeţilor“, Paterson, New Jersey, aşa cum este ea percepută de un şofer de autobuz. Este locul de unde provin scriitori precum William Carlos Williams, reprezentant al modernismului şi imagismului în literatură şi autor al celebrului poem epic „Paterson“, respectiv Allen Ginsberg, figură centrală a mişcării Beat Generation.

De asemenea, în „Good Time“, Ben şi Josh Safdie se întorc pe străzile rău famate ale New York-ului lor natal pentru a spune povestea a doi fraţi imediat după ce aceştia ratează un jaf plănuit în cartierul Queens. Joi vor putea fi urmărite şi producţiile „The Favourite“, de Yorgos Lanthimos, care a obţinut Oscar pentru cea mai bună actriţă, acordat Oliviei Colman, dar şi „Vox Lux“, de Brady Corbet. Vineri, în ultima zi de desfăşurare a festivalului, după producţia „Good Tine“, vor rula „Under the silver lake“, de David Mitchell, prezentat în 2018 la Cannes, dar şi „The Sisters Brothers“, premiat cu Leul de Argint pentru Cel mai bun regizor la Veneţia în 2018 şi cu Premiul Cesar pentru Cel mai bun regizor. Preţul unui bilet la proiecţii este de 10 lei, intrarea fiind liberă pentru elevi şi studenţi. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii