Iaşi – Start greşit la handbal. Eşec în faţa unei echipe care s-a bazat pe doar opt handbaliste

luni, 12 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Iaşi – Start greşit la handbal. Eşec în faţa unei echipe care s-a bazat pe doar opt handbaliste

După modul lamentabil în care a decurs prima ieşire în lume a echipei de handbal feminin CSM Iaşi 2020, cu o prezentare plină de episoade decupate din vremurile de dinainte de ’89, formaţia amintită a făcut greşit primul pas şi pe plan sportiv. Sâmbătă, la Piatra Neamţ, deşi beneficiază de un buget uriaş faţă de cel al adversarelor, elevele lui Daniel Bura şi Macrina Tomuleac au cedat cu 16-20 (7-11) în faţa grupării locale HCF. 

De menţionat că în disputa care a contat pentru prima rundă a ultimului eşalon intern, Divizia A, nemţencele s-au bazat tot meciul pe doar opt jucătoare!!! Mai trebuie amintit că fluxul comunicării dinspre club, care a funcţionat după succesele din partidele amicale, s-a frânt după acest eşec. Nici măcar pe pagina oficială de facebook a CSM Iaşi 2020 nu au apărut informaţii legate de meci, ci doar rezultatul final! Conform foii de joc a disputei, pentru ieşence au marcat Juverdianu (4), Dincă (3), Rudac (3), Doban (2), Ciofu (2), Stanca (1), Şerban (1). Oaspetele au condus cu 5-2 în minutul 12, însă apoi au primit patru goluri consecutive. După 6-6, gazdele au condus până la final, CSM fiind aproape de egalare doar în minutul 47, când scorul a fost 14-13.

În etapa următoare, sâmbătă, CSM va juca la Galaţi, cu echipa secundă a “lanternei” primei ligi, CSM Galaţi.

Ieşencele fac parte din Seria B a diviziei secunde, alături de alte nouă formaţii, într-o competiţie care are trei serii. Primele două clasate din fiecare serie, plus două dintre echipele cu cele mai multe puncte de pe locurile III vor continua la finalul sezonului regulat lupta pentru promovare. Favorită la ocuparea primului loc în Seria B este Corona Braşov. Iaşul, ţinând cont de cei 350 000 de euro anunţaţi ca buget, este cotat cu şansele cele mai mari la ocuparea poziţiei secunde. Obiectivul CSM Iaşi 2020 este promovarea. 

 

 

Comentarii