Impresionantă paradă militară pe Champs Elysees de Ziua Națională a Franței

miercuri, 14 iulie 2021, 08:04
1 MIN
 Impresionantă paradă militară pe Champs Elysees de Ziua Națională a Franței

Astăzi este Ziua Naţională a Franţei. Pe Champs Elysees va avea loc o impresionantă paradă militară, după pauza de anul trecut provocată de pandemie.

Peste 4400 de ostaşi, între care 200 de călăreţi din Garda Republicană, vor defila pe bulevardul parizian, iar oraşul va fi survolat de aproape o sută de avioane şi elicoptere.

Cetăţenii sunt din nou invitaţi să urmărească parada, dar numai cu mască şi cu un certificat de vaccinare, test negativ sau imunizare prin boală.

Vremea ar putea să influențeze focurile de artificii din toată țara, o altă caracteristică populară a Zilei Franței, care marchează căderea Bastiliei, un eveniment major al Revoluției Franceze din 1789.

Orașul Nisa va marca, de asemenea, cinci ani de la atacul terorist în care 86 de oameni au pierit, după ce un individ a intrat cu un camion în mulțimea de oameni care urmăreau artificiile. Premierul Jean Castex va vizita orașul pentru o ceremonie la memorialul victimelor, unde 86 de porumbei vor fi eliberați.

Seara, autoritățile orașului au organizat un concert, iar la ora 22:34, ora în care a început atentatul, 86 de fascicule de lumină vor ilumina Mediterana, pentru a onora morții.

Aflați amănunte de pe observatornews.ro.

Comentarii