În câteva zile, un tânăr de 20 de ani a jefuit două maşini şi un magazin

joi, 30 martie 2023, 22:12
3 MIN
 În câteva zile, un tânăr de 20 de ani a jefuit două maşini şi un magazin

Un hoț a profitat de neglijența a doi ieșeni, care și-au lăsat mașinile neasigurate. Nu a reușit să fure mare lucru, dar și-a scos pârleala pe seama unui magazin din care a ieșit încărcat. Nu s-a bucurat mult timp de pradă.

În seara zilei de 15 aprilie anul trecut, C.R.M. și-a parcat autoturismul Opel Corsa în fața porții. Nu a încuiat însă portierele, fapt de care a profitat Florin Neagu. Acesta se plimbase cu prietena lui până în jurul orei 20.30. După ce se despărțiseră, continuase să hoinărească pe străzi. La 23.10, ajuns pe o alee lăturalnică, a observat mașina. A încercat într-o doară portiera stânga față și a constatat că era descuiată. A răvășit interiorul, luând din torpedo trei carduri găsite într-un portofel, iar de pe bancheta din spate, o geacă gri. Nu avea ce face cu ele, așa că le-a aruncat peste gard, în curtea CSS Bucium. În noaptea următoare, a dat peste o Skodă, lăsată și ea neasigurată, pe strada Plopii fără Soț. Din interiorul acesteia, a sustras un portofel ce conținea 100 de lei. Amprentele lăsate în ambele mașini i-au ajutat pe polițiști să-l identifice cu ușurință. Pe 17 aprilie, deja îi conducea pe polițiști în locurile în care aruncase bunurile de care nu avusese nevoie, acestea fiind recuperate. Cei 100 de lei îi cheltuise deja pe țigări.

Cercetat în stare de libertate, Neagu și-a mai încercat o dată norocul în noaptea de 29/30 aprilie. A forțat unul dintre geamurile unui magazin din Bucium, reușind să intre. Într-o cutie de carton din spatele tejghelei a găsit 2.000 de lei pe care i-a băgat în buzunar, iar de pe raful de alături a luat 160 de pachete de țigări și 30 de brichete. Înainte de a ieși, a mai luat și 18 doze de energizant. Valoarea totală a mărfii sustrase a fost de 10.130 lei. Bunurile furate le-a depozitat în podul unei clădiri dezafectate din cadrul CSS Bucium. A povestit însă unui cunoscut isprava, iar acesta a luat legătura cu patronul magazinului. Pe 1 mai, Neagu a fost depistat pe când încerca să vândă o parte dintre țigările furate. A încercat să fugă, dar a fost prins.

Neagu a fost trimis în judecată pentru furt calificat, dar judecătorii au decis să-i mai acorde o șansă. Au cântărit pentru aceasta vârsta de doar 20 de ani, proveniența dintr-un mediu defavorizat, dar și faptul că între timp tânărul s-a angajat, având deci posibilitatea reabilitării sociale. El a fost condamnat la 2 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. El va trebui să plătească magazinului despăgubiri în valoare de 5.005 lei, valoarea bunurilor care nu au putut fi recuperate și 100 de lei către victima celui de-al doilea furt. Sentința nu este definitivă, dosarul intrând pe rolul Curții de Apel în urma contestației lui Neagu. 

Comentarii