În Copou, David nu l-a bătut pe Goliat

marți, 20 octombrie 2020, 01:43
4 MIN
 În Copou, David nu l-a bătut pe Goliat

 

Fragilitatea lotului Politehnicii s-a văzut încă o dată în disputa de sâmbătă, cu Sepsi Sfântu Gheorghe

De la începutul sezonului, ”Ziarul de Iaşi”a subliniat faptul că Politehnica Iaşi are două mari probleme sportive: neacoperirea decentă a posturilor de portar şi stoper şi subțirimea  băncii de rezerve, diferenţele dintre titulari şi variantele de avarie fiind consistente. Sâmbătă, aspectul amintit a fost confirmat din nou, în disputa din Copou cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Politehnica a pierdut la scor, 1-4, în faţa unei trupe extrem de solide, cu un buget şi o organizare de invidiat, principala cauză a eşecului fiind, pe lângă valoarea adversarului, slăbiciunile  defensive şi picarea testului dat de rezervele care ar fi trebuit să acopere cele opt absenţe ale gazdelor. Reamintim, antrenorul Politehnicii, Daniel Pancu, nu a putut miza, din motive medicale, pe nu mai puţin de opt jucători, Axinte, Mihalache, Frăsinescu, Vanzo, Breeveld, Calcan, Zajmovic şi Mensah, mulţi fiind esenţiali în angrenajul ieşenilor.

Cu un portar neexperimentat, Brînză, cu o apărare care avea probleme şi fără improvizaţia De Iriondo ca stoper, Poli a încasat patru goluri şi a ajuns să aibă cea mai slabă defensivă din Liga I, la egalitate cu aceea a Astrei. Media golurilor primite, aproape 2,5 goluri pe meci, spune totul despre fragilitatea scutului de protecţie al Politehnicii. E drept, sâmbătă acesta nu a avut nici un ajutor corespunzător din partea unei linii mediane în care Acka şi Fr. Cristea nu au speculat culoarul pe care l-au avut şi nu au trecut testul titularizării. De altfel, acest lucru l-au silit pe Pancu să treacă la mai multe improvizaţii şi la mijloc, după pauză, când Poli s-a exprimat ceva mai bine. Sugestiv pentru schimbarea de după odihnă a fost şi echilibrarea statisticilor (în prima repriză a fost 1-5 la şuturi pe poartă, 1-2 la încercări în afara porţii şi 3-2 la cornere, iar în actul secund 1-2 la şuturi pe poartă, 2-3 la încercări în afara porţii şi 2-1 la cornere), şi aspectul general al jocului dar şi scorurile parţiale (0-3 în actul întâi, 1-1 în cel de-al doilea, cu reuşită a oaspeţilor apărută în ultimul minut). Aici trebuie subliniat faptul că singura armă cu care “David” Politehnica putea să încerce să mai atenueze prăpastia valorică faţă de “Goliat” Sepsi, determinarea, a fost descoperită abia la pauză, după ce în primul act doar veteranii A. Cristea şi Platini au încercat să se ia la trântă cu adversarii.

Nu numai jucătorii de rezervă care au prins loc de titulari au dezamăgit sâmbătă, ci şi cei care au intrat pe parcurs. Cel mai bun exemplu a fost Chacana, care a prins şi el o repriză. Argentinianul a confirmat că mănâncă banii degeaba în Copou, la fel ca Assulin, o altă decepţie a campaniei de achiziţii de vara trecută. Apropo de rezerve, faptul că la oaspeţi nu au prins primul “11” jucători precum Achahbar, Golofca, Fofana, Purece, intraţi pe parcurs, sau Nouvier care a stat pe bancă, toţi având, aproape sigur, loc de titulari şi într-o formulă completă a Politehnicii, spune multe despre valoarea oaspeţilor şi completează perfect decalajul valoric uriaş existent între cele două tabere.

În ciuda eşecului la scor cu Sepsi, Poli continuă să ocupe o poziţie nesperat de bună în clasament, dacă luăm în calcul condiţiile de lucru, generate de problemele financiare uriaşe şi preocuparea conducerii de a nu duce clubul în faliment prin aducerea unor jucători cu salarii mari.

Păstrarea unei clasări decente depinde în continuare şi de numărul jucătorilor vor putea fi recuperaţi în această săptămână, dar şi de câţi vor mai pica înaintea disputei cu Astra Giurgiu, din runda a VIII-a, care va avea loc sâmbătă, de la ora 19:30, în deplasare. De urmărit.

Poli-catalog

 

Brînză (4) – nu a greşit la niciun gol, a avut câteva intervenţii, a alunecat de câteva ori în momente care puteau deveni delicate.

Onea (4) – nimic important.

De Iriondo (3) – depăşit des, a înscris şi un autogol.

Baxevanos (4) – nu a fost liderul apărării în condiţiile în care era singurul stoper de meserie.

Buşu (4) – discret.

Acka (4) – nu a profitat de şansa titularizării

Passaglia (4) – a intrat el în jocul coechipierilor în loc să-i tragă după el.

Fr. Cristea (4) – crud.

Platini (4) – determinat, a provocat aiurea un penalty

A. Cristea (4,5) – a pasat decisiv la golul lui Popadiuc.

Popadiuc (4,5) – o nouă prestaţie ştearsă, salvată de golul pe care l-a marcat.

Cabral (4) – în nota echipei.

Chacana (3,5) – pe linia lui obişnuită.

Assulin a intrat în minutul 82, iar Stan în minutul 89.

Foto: Adrian CUBA// Agerpres

 

 

 

Comentarii