Încă un vechi conac din judeţ va fi scos din ruine. Banii, de la Guvern

miercuri, 30 octombrie 2019, 02:05
1 MIN
 Încă un vechi conac din judeţ va fi scos din ruine. Banii, de la Guvern

Institutul Naţional al Patrimoniului alocă 684 de mii de lei pentru atribuirea unui contract de proiectare a restaurării unui vechi conac de la Răducăneni. 

Este vorba de Casa Roset-Catargiu de la Răducăneni, construită în secolul al XIX-lea, acum înscrisă în Lista Monumentelor Istorice cu numărul de cod IS-II-m-B-04235. În prezent, terenul aferent de aproape 2,5 hectare, şi clădirea în suprafaţă desfăşurată de 354 mp, sunt proprietate publică a Comunei Răducăneni. Anunţul afişat pe platforma electronică de achiziţii publice precizează că Institutul caută să achiziţioneze servicii de proiectare, respectiv elaborare documentaţii tehnico-economice şi asistenţă tehnică pentru consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a monumentului istoric. Componenta financiară contează în proporţie de 36 la sută din algoritmul de evaluare a ofertei. Un procent egal este dat de propunerea tehnică, de metodologia de implementare a contractului şi de planificarea şantierului.
 
În fine, diferenţa de 28 la sută se acordă pentru experienţa profesională a personalului-cheie (arhitect, inginer proiectant în structuri de rezistenţă etc., toţi atestaţi de Ministerul Culturii). Ofertele pot fi depuse până pe 28 noiembrie. Termenul estimat pentru elaborarea documentaţiilor este de 10 luni, exceptând perioadele de avizare, iar, cu tot cu perioada acordării asistenţei pe timpul lucrărilor, 4 ani. 

Comentarii