Început timid de admitere la Politehnică. Facultatea de Construcţii şi Instalaţii în topul preferințelor candidaților

vineri, 12 iulie 2019, 01:53
2 MIN
 Început timid de admitere la Politehnică. Facultatea de Construcţii şi Instalaţii în topul preferințelor candidaților

Perioada de depunere a dosarelor pentru concursul de admitere la studiile de licenţă a început la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) de pe data de 10 iulie, candidaţii care doresc să se înscrie la facultăţile Politehnicii ieşene având posibilitatea să îşi depună dosarele până pe data de 25 iulie. 

În cele două zile de admitere s-au înscris însă relativ puţini candidaţi, 48 pentru locurile la buget şi 8 pentru cele la taxă. Unul dintre motive ar fi acela că înscrierile la cele mai vânate două Facultăţi de la TUIASI, Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino“, vor începe abia pe data de 15 iulie. De asemenea, o parte dintre viitorii studenţi care nu sunt din municipiu ar putea veni săptămâna viitoare la înscrieri, având atunci posibilitatea să depună dosare de înscriere şi la alte universităţi. 
 
În ceea ce priveşte numărul de dosare depuse până acum, în prima zi, 26 de candidaţi şi-au arătat intenţia de a deveni studenţi la TUIASI, 21 dintre aceştia pentru locurile la buget, iar 5 pentru cele la taxă. Ieri au fost depuse cu patru dosare mai mult, adică 30, 27 dintre aceştia dorind un loc la buget, iar 3 la taxă. 
 
Cea mai „dorită“ facultate în prima zi de înscrieri a fost Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, cu 7 dosare, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată cu 5 dosare la buget şi 2 la taxă, urmate de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, cu 3 dosare la buget şi 1 la taxă.
În cursul zilei de ieri, cele mai multe dosare au fost depuse la Mecanică, 10 pentru locurile la buget şi 2 pentru cele la taxă, urmată de Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial cu 5 dosare la buget şi Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, cu 4 dosare la buget, şi Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, cu 3 dosare la buget şi unul la taxă.

Comentarii