Inedită expoziţie la Iaşi: creaţii ale unor arhitecte de excepţie

marți, 05 aprilie 2022, 11:51
1 MIN
 Inedită expoziţie la Iaşi: creaţii ale unor arhitecte de excepţie

Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” va fi în această săptămână gazda unei expoziţii inedite intitulate „FRAU ARCHITEKT. Peste 100 de ani de creativitate feminină – Arhitecte de excepţie din Germania şi România”.

Evenimentul expoziţional este organizat de Centrul Cultural German Iaşi, în parteneriat cu Uniunea Arhitecţilor din România – Filiala Iaşi şi Facultatea de Arhitectură. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 8 aprilie, de la ora 12.

„Organizată pe două secţiuni realizate în contexte diferite de Muzeul German de Arhitectură (Deutsches Architekturmuseum) pe de o parte, respectiv de Uniunea Arhitecţilor din România, pe de altă parte, expoziţia cuprinde portrete ale unor arhitecte de excepţie din Germania şi din România, care au influenţat în mod semnificativ domeniul arhitecturii în ultimii peste 100 de ani sau care încă îl modelează şi astăzi. Panourile care compun expoziţia dezvăluie realizările extraordinare, povestea, realităţile de viaţă şi, de asemenea, lupta pentru existenţă a unor profesioniste puternice şi personalităţi fascinante din domeniul arhitecturii. Aceste arhitecte au pledat activ pentru diferite cauze sociale, precum: protecţia mediului, conservarea şi restaurarea monumentelor, egalitatea în educaţie”, explică organizatorii evenimentului expoziţional.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 8 aprilie – 8 mai.

Comentarii