Isprăvile unui student cu un Audi, pe malul Bahluiului, după bere şi tequila

luni, 27 decembrie 2021, 03:02
2 MIN
 Isprăvile unui student cu un Audi, pe malul Bahluiului, după bere şi tequila

După ce a băut în două cluburi cu prietenii, un student a ratat drumul spre casă, oprindu-se cu autoturismul mamei sale într-o bancă de pe malul Bahluiului. Pentru a justifica faptul că băuse, şoferul a spus că era deprimat de moartea unei mătuşi. Judecătorii nu au părut convinşi de argument, dar s-au arătat indulgenţi, pedepsindu-l cu o simplă amendă.

Incidentul a avut loc în noaptea de 17/18 iunie. Seara, Octavian Ciobanu se urcase la volanul automobilului Audi A6, mergând la club Motor, în zona Tudor Vladimirescu. Aici, s-a întâlnit cu un prieten, logodnica acestuia şi încă o fată. În decurs de două ore, Ciobanu a băut două beri. Apoi, s-a urcat iar la volan, îndreptându-se spre club Manhattan. Aici a mai băut singur două-trei beri şi câteva shot-uri de tequila. La o jumătate de oră după miezul nopţii, Ciobanu a plecat spre casă, pe bulevardul Chimiei. Nu a mai ajuns acolo. A ratat virajul la dreapta către bulevardul Tudor Vladimirescu, mergând tot înainte şi oprindu-se pe trotuarul de lângă Bahlui, într-o bancă. A încercat să scoată din nou maşina pe carosabil, fără însă a reuşi. L-au ajutat doi trecători, care i-au împins maşina, dar când Ciobanu a demarat, a lovit un stâlp. Ulterior, a mers aproximativ 20 de metri cu spatele, spre pod Metalurgie, parcând pe aleea Profesor Vasile Petrescu.

A fost abordat de un alt şofer, care îl observase că se clătina şi vorbea incoerent. Acesta a şi alertat de altfel o patrulă de jandarmi aflată în zonă. La Institutul Medico-Legal, i s-a stabilit o îmbibaţie alcoolică de 2,21‰ în sânge. La audieri, Ciobanu a spus că băuse pentru că era supărat din cauza decesului unei mătuşi, care o îngrijea pe mama sa.

Conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului se pedepseşte cu închisoarea între 1 şi 5 ani sau cu amenda. Magistraţii Judecătoriei au luat în calcul în favoarea inculpatului faptul că este student la masterat, lucrează şi încearcă să-şi găsesacă un al doilea loc de muncă, având-o totodată în îngrijire pe mama sa, internată într-un centru. Infracţiunea comisă era prima pentru Ciobanu. Ca urmare, judecătorii au apreciat că tânărul este integrat social, iar fapta comisă nu reprezenta decât o întâmplare izolată. Tânărul a fost condamnat la o amendă penală de 6.000 lei, echivalentul a 200 de zile-amendă, interzicându-i-se de asemenea să mai conducă timp de trei ani. Sentinţa a fost atacată de procurori, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul pe 15 februarie.

Comentarii