Judecătorii au interzis unui ieşean să intre în Grădina Botanică timp de şase luni

joi, 06 iulie 2023, 01:50
1 MIN
 Judecătorii au interzis unui ieşean să intre în Grădina Botanică timp de şase luni

Un ieșean nu va mai avea voie să viziteze Grădina Botanică timp de șase luni. Acesta este locul de muncă al fostei sale soții, care a obținut emiterea unui ordin de protecție.

În plângerea adresată Judecătoriei, femeia a arătat că în seara zilei de 1 iulie, pe când se afla în parc cu cei doi copii, a fost sunată de fostul soț pe telefonul fiicei sale, bărbatul amenințând-o că o omoară. Amenințările telefonice s-ar fi repetat și mai târziu.

Femeia a precizat că de 6 ani, de când divorțase de fostul soț, acesta a hărțuiește telefonic, amenințând-o cu moartea. Fostul soț nu s-a prezentat în instanță, situație în care avocatul desemnat din oficiu nu a putut face altceva decât să aprecieze că amenințările telefonice nu puteau fi considerate a prezenta un pericol real.

Magistrații Judecătoriei nu au fost de acord cu aprecierea avocatului. Împotriva bărbatului mai fuseseră emise anterior două ordine de protecție, ceea ce arăta că pericolul exista. Ca urmare, judecătorii i-au interzis bărbatului să se mai apropie, timp de 6 luni, la mai puțin de 100 de metri de locuința fostei soții, dar și de locul său de muncă, respectiv Grădina Botanică.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în fața Tribunalului. 

Comentarii