Juriştii Primăriei, puşi să facă figuraţie pentru măgăriile de la Urbanism: pierd proces după proces

joi, 13 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Juriştii Primăriei, puşi să facă figuraţie pentru măgăriile de la Urbanism: pierd proces după proces

Joaca Primăriei de-a apărarea interesului public în domeniul imobiliar se apropie de sfârşit. Curtea de Apel a respins acţiunea municipalităţii prin care aceasta ceruse anularea propriului certificat de atestare, emis în cazul unei construcţii ilegale din Moara de Vânt.

În urmă cu 7 ani, SC Vixen SRL obţinuse din partea Primăriei autorizarea împrejumuirii unui teren şi a construirii a două locuinţe individuale. În decembrie 2019, investiţia era gata, iar inspectorii municipalităţii prezenţi la faţa locului au propus admiterea recepţiei lucrărilor. Certificatul de atestare a edificării, conform căruia construcţia fusese realizată cu respectarea întru totul a autorizaţiei, a fost emis în februarie 2020. Singura problemă era că autorizaţia de construire vorbea de două case, iar în locul acestora răsărise un bloc cu 18 apartamente.

La începutul acestui an, Vixen SRL a cerut o nouă autorizaţie, pentru modernizarea podului contrucţiei, probabil în vederea amenajării de noi apartamente. Solicitarea a ajuns la Primărie în plin scandal imobiliar, când procurorii DIICOT şi DNA făceau cărare bătută spre palatul Roznovanu. În acest moment, municipalitatea şi-a dat seama că în Moara de Vânt se construise altceva decât se autorizase şi a cerut Tribunalului constatarea nulităţii absolute a certificatului de atestare. Acţiunea a fost depus în martie şi respinsă trei luni mai târziu.

Magistraţii Tribunalului constataseră că termenul legal de contestare, de un an de la înscrierea imobilului în cartea funciară, expirase de mult. Recursul declarat de municipalitate a fost respins încă de la primul termen, certificatul care atestă existenţa a două case noi în Moara de Vânt rămânând valabil. O acţiune similară, îndreptată împotriva unei construcţii edificate în Tătăraşi de firma omului de afaceri Gheorghe Cheşcu se află tot pe rolul Curţii de Apel. În primă instanţă, acţiunea a fost respinsă ca tardivă. 

 

 

Comentarii