Lărgirea la patru benzi a drumului până la Lunca Cetăţuii e în faza pe hârtie

joi, 14 aprilie 2022, 01:50
1 MIN
 Lărgirea la patru benzi a drumului până la Lunca Cetăţuii e în faza pe hârtie

Încă cinci segmente de drum judeţean vor intra în proces de modernizare. Primul pas a fost făcut ieri, prin semnarea contractelor de achiziţie a serviciilor de întocmire a documentaţiilor tehnico-economice. Cele cinci drumuri au fost grupate în două loturi. Din lotul 1 fac parte DJ 208I Blăgeşti-Criveşti-Vânători şi DJ 282D Potângeni-Româneşti-Podu Iloaiei-Scobâlţeni-Popeşti-Mădârjac. 

Contractul în valoare de 170.250 de lei (fără TVA) a fost adjudecat de firma clujeană NV Construct SRL. Aceeaşi firmă a câştigat şi lotul 2, care include DJ 248 limită Municipiul Iaşi – Intersecţie Centura Iaşi, DJ 282A Popricani-Larga Jijia şi DJ 249D Cristeşti-Ţuţora. În acest caz, valoarea contractului este de 457.500 lei, iar perioada de prestare a serviciilor este dublă faţă de primul contract, respectiv 180 de zile.

"Cele cinci sectoare de drum au fost prioritizate de Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor pentru că fac legătura cu Axa rutieră strategică Iaşi-Suceava sau cu Drumul European E58, asigură accesibilitate spre Ţuţora şi Depozitul Ecologic de Deşeuri sau oferă variante ocolitoare pentru cei din zona metropolitană", a explicat preşedintele CJ, Costel Alexe. Cât priveşte DJ 248, cei 3,3 km dintre limita municipiului Iaşi şi până la intersecţia cu Centura Iaşi vor avea 4 benzi.

"În această perioadă se face recensământul de trafic, iar valorile pe care le avem în capăt CUG sunt cele mai mari din judeţ. Prin urmare, trebuie să facem tot ce se poate pentru a fluidiza circulaţia în această zonă", a precizat directorul DJADP, Ciprian Ciucan. 

Comentarii