Licitaţie reluată pentru unul din ultimele contracte mari ale ApaVital

luni, 23 ianuarie 2023, 08:15
2 MIN
 Licitaţie reluată pentru unul din ultimele contracte mari ale ApaVital

Un contract de lucrări estimate la peste 160 de milioane de lei a fost relansat în licitaţie. La prima rundă, încheiată în decembrie, nu a atras nicio ofertă. De remarcat că cealaltă parte din pachetul scos la licitaţie – cu o valoare de pornire de 36,78 milioane de lei – a atras trei oferte, aflate acum în evaluare.

Cele două loturi fac parte din investiţiile programate de ApaVital pe axa 3 a proiectului regional de extindere a reţelelor de apă şi de canalizare, Iaşi-Comarna-Costuleni-Dobrovăţ-Ciorteşti-Cozmeşti.

Partea de lucrări pentru care nu a ofertat nimeni vizează construirea conductei de aducţiune a apei potabile Comarna-Schitu Duca-Ciorteşti (20 km), a conductelor până la rezervoarele Comarna, Dobrovăţ, Coropceni (Schitu Duca) şi Costuleni, precum şi staţia de pompare, gospodăria de apă Comarna cu rezervoare şi staţii de clorinare, înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă (9,8 km) şi a celei de canalizare (8,9 km) în localitatea Dobrovăţ, cu 4 staţii de pompare a apei uzate, înfiinţarea reţelei de apă şi a celei de canalizare în localitatea Comarna (6, respectiv 7,4 km lungime), înfiinţarea reţelelor în satele Costuleni, Covasna, Hiliţa (15,5 km, apă, 14,2 km, canalizare), construirea de colectoare/ conductelor de refulare spre Prisăcani, Comarna, Costuleni, înfiinţarea reţelelor în localităţile Poiana, Satu Nou (comuna Schitu Duca) (10 km, apă, 9,5 km, canalizare), precum şi înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă (6,4 km) şi a reţelei de canalizare (4,7 km) la Coropceni (Ciorteşti). Perioada de înscriere a intenţiilor de participare expiră pe 3 aprilie.

După atribuirea contractului, durata şantierului va fi de 25 de luni, urmate de alte cel puţin 36, perioada de garanţie. 

Cititi si: Cel mai mare proiect din Iaşi, de jumătate de miliard de euro, a primit undă verde

Cititi si: ApaVital încheie seria licitaţiilor pentru noi magistrale de apă cu cel mai mare contract din proiectul de extindere în judeţ. Iată comunele deservite!

Cititi si: Greu de crezut: un singur ofertant la o licitație de 93 de milioane la ApaVital

Comentarii