Liderii Coaliției nu au rezolvat criza. Barna: Nu mai acordăm încrederea premierului

luni, 19 aprilie 2021, 20:22
1 MIN
 Liderii Coaliției nu au rezolvat criza. Barna: Nu mai acordăm încrederea premierului

Ședința de Coaliție în care ar trebui discutate tensiunile dintre PNL și USR PLUS a început la ora 17 și s-a încheiat în jurul orei 21, urmând să fie reluată marți.

Vicepremierul Dan Barna a făcut scurte declarații: "Partidele și-au exprimat argumentele. Noi nu mai acordăm încrederea premierului Florin Cîțu. Vom continua mâine (marți – n.r.) discuțiile, la ora 16.00".

La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat: "Toate scenariile au fostanalizate. Am avut o discuție constructivă. Am stabilit că trebuie sa continuam mâine (marți – n.r). În ceea ce ne privește, am spus că nu există o alternativă la această coaliție. Trebuie să găsim acele proceduri interne în coaliție fără să lezăm autoritatea prim-ministrului".

Coaliția este în fața primului scandal major, după demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Din acel moment, între partenerii de guvernare a avut loc un adevărat război al declarațiilor. Premierul a fost numit „zombi politic” de ministrul Transporturilor și „vătaf” de conducerea USR PLUS. De partea cealaltă, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că orice ministru care vorbește împotriva premierului trebuie să aibă „bagajele făcute”. 

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii