Liga Europa, afacere germană?

sâmbătă, 30 aprilie 2022, 01:43
2 MIN
 Liga Europa, afacere germană?

 

Leipzig şi Eintract se impun în prima manşă a semifinalelor * În Conference League, Roma scoate o remiză la Leicester

Echipele germane RB Leipzig şi Eintracht Frankfurt au câştigat meciurile jucate joi seara în prima manşă a semifinalelor Europa League la fotbal. Vicecampioana Germaniei, RB Leipzig, a învins cu 1-0 pe Glasgow Rangers, echipa la care e legitimat Ianis Hagi, într-un meci disputat pe teren propriu, în faţa a peste 40.000 de spectatori. Golul a fost marcat în min. 85 de Angelino (FOTO), iar gazdele au mai avut o ocazie uriaşă, prin Nkunku. Eintracht Frankfurt a confirmat performanţa de la Barcelona, câştigând la Londra cu West Ham United, scor 2-1. Oaspeţii au deschis scorul în chiar primul minut de joc, prin Knauff, „ciocănarii” au egalat prin Michail Antonio '(21), dar japonezul Kamada ('54) a adus victoria oaspeţilor.
West Ham a avut două bare, prin Benrahma şi Bowen dar şi Eintracht a avut una, prin Kamada .Eintracht Frankfurt este neînvinsă de 11 meciuri în Europa League în acest sezon (şase victorii, cinci remize).

În prima manşă a semifinalelor Conference League, Feyenoord Rotterdam (cu portarul Cojocaru pe bancă) a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (2-2), pe Olympique Marseille. Gazdele conduceau cu 2-0 după 20 de minute,datorită golurilor înscrise de Dessers ('8) şi Sinisterra ('20), dar OM a egalat până la pauză, graţie reuşitelor lui Bamba Dieng ('28) şi Gerson ('40). Dessers a realizat dubla imediat după pauză, acesta fiind şi rezultatul final. În celălalt meci, Leicester City a remizat acasă cu AS Roma, scor 1-1. Echipa antrenată de José Mourinho a deschis scorul prin Lorenzo Pellegrini ('15), „vulpile” egalând în repriza secund, în urma autogolului marcat de Gianluca Mancini ('67). Manşa secundă a semifinalelor, atât în Liga Europa, cât şi în Conference League, este programată pe 5 mai.

 

Comentarii