LIVE VIDEO: Ce trebuie urmărit acum la ședința Consiliului Local

vineri, 28 februarie 2020, 10:10
2 MIN
 LIVE VIDEO: Ce trebuie urmărit acum la ședința Consiliului Local

Ședința Consiliului Local (CL) se anunță a fi una agitată: consilierii locali au la mapă peste 60 de proiecte de hotărâre, unele fiind introduse pe ultima sută de metri.

Ce e de urmărit astăzi la ședință:

– modul în care consilierii PNL vor aborda votul pe planuri urbanistice zonale propuse de persoane particulare în noul context politic dat de prognozata intrare primarului Mihai Chirica în rândul liberalilor. La nivelul organizației municipale a PNL Iași, condusă de Marius Bodea, adversarul politic al lui Chirica, este încă în vigoare o decizie politică prin care consilierii trebuie să dea un vot de abținere. Însă, noul context a „rupt” în două tabere grupul PNL: cinci consilieri liberali vor intrarea primarului în PNL, iar ceilalți trei au rămas loiali lui Bodea.

– consilierul local PSD Gabriel Surdu este beneficiarul unui proiect de hotărâre care vizează construirea unui imobil pe str. Petru Movilă. De văzut cum vor vota colegii lui consilieri acest proiect, unele surse indicând că proiectul ar putea fi respins. Un alt consilier PSD, Florin Boca, cunoscut mai mult pentru dezvoltările sale imobiliare, este, de asemenea, beneficiarul unui proiect de PUZ: blocuri în Păcurari (zona restaurantului „Blue Aqua”), un proiect care a trecut de toate etapele de avizare la nivelul Primăriei într-un timp record

– pe ordinea de zi este un proiect pentru un schimb de terenuri necesar Primăriei în sensul supralărgirii stradelei Sofia Nădejde din Cicoarei (stradă unde se descarcă traficul de pe noul pod construit în zona ștrandului). Ultima dată, proiectul a fost amânat.

– în premieră pentru CL Iași, o decizie judecătorească a impus executivului să includă pe ordinea de zi un număr de 7 proiecte de hotărâre inițiate în ultimii ani de către consilierii PNL Răzvan Timoficiuc și Etienne Ignat, singurele voci critice active din CL la adresa primarului. Cei doi au câștigat un proces în instanță pentru a se ajunge la momentul în care plenul CL să dezbată proiectele lor. Alte peste 40 de proiecte, inițiate tot de ei, încă așteaptă momentul unei dezbateri în plen (hotărârea judecătorească a făcut referire doar la cele 7 proiecte)

– alt plan urbanistic zonal cu probleme cu probleme: construirea unui bloc pe o suprafață mică de teren în Cantemir (în spatele unei grădinițe)

Comentarii