Lukașenko a încercat duminică să o răpească pe o atletă care critica regimul. Tânăra a cerut ajutorul poliției nipone și azil în Japonia

duminică, 01 august 2021, 16:18
1 MIN
 Lukașenko a încercat duminică să o răpească pe o atletă care critica regimul. Tânăra a cerut ajutorul poliției nipone și azil în Japonia

O atletă din Belarus a declarat duminică, 1 august 2021, că a fost dusă la aeroport împotriva voinței sale, pentru a se îmbarca în avionul de întoarcere acasă, relatează Reuters.

Atleta urma să concureze luni în proba feminină de 200 de metri. Krystsina Tsimanouskaya a spus că nu vrea să se întoarcă acasă. A cerut protecția poliției japoneze pe aeroportul Henada din Tokyo pentru a nu nevoită să se urce în avion.

„Nu mă voi întoarce în Belarus”, a declarat atleta pentru Reuters într-un mesaj trimis pe Telegram.

Comitetul Olimpic din Belarus a transmis un comunicat în care se arată că antrenorii au decis să o retragă pe atletă de la Jocurile Olimpice, la sfatul medicilor, luând în considerare „starea ei emoțională și psihologică”.

Comitetul Olimpic din Belarus a fost contactat pentru comentarii, însă nu a răspuns.

Un fotograf Reuters a fost martor la momentul în care atleta se afla lângă poliția japoneză.

„Cred că sunt în siguranță. Sunt alături de poliție”, a spus Krystsina Tsimanouskaya.
Sportiva se află sub protecția poliției din Tokyo. Ea va putea în curând să se consulte cu reprezentanții Ministerului Japonez de Externe.

Ambasada Poloniei în Japonia a oferit, de asemenea, asistență sportivei, informează Tass.

Sursa: alephnews

Comentarii