Măgăruşul dintre oiţele ce pasc pe lângă stâna lui Peni Hill

vineri, 31 iulie 2020, 01:50
2 MIN
 Măgăruşul dintre oiţele ce pasc pe lângă stâna lui Peni Hill

Amicul Archibald Tănase ne spune că, din toată liota de conţilieri liberali care se întrec în a-i aduce osanale noului coleg băgat pe gât de şef, doar doar or mai prinde o tură loc pe liste, cel mai tare şi mai tare zice-se că i-a atras atenţia un anume june cu nume de ţarcă (sau, în fine, coţofană în termeni ştiinţifici). 

Acesta, zice-se, aproape că nu e postare de-a lui Peni Hill, oricât de penibilă ar fi ea, cum de altfel vedeţi şi în imaginea alăturată (care început, băi nene, că Iaşul a început cu tine acuma, ohoo, o grămadă de ani: vreo 20 de când stai prin premărie, parcă), postare pe care să nu o distribuie şi el, umil şi cu căciula-n mână. Acuma, deh, îl înţelegem şi pe el, că la ce competiţie va fi pe locurile viitoare de conţilieri locali ai filialei, având în vedere că vine şi Peni cu penibilii lui, merită să faci şi tumbe dintr-astea ca să speri.

Mai ales că, din câte ştim, personagiul poate fi pus uşor deoparte: locuieşte la Rediu, deşi se dă ales local la Iaşi. Chestie deloc legală dacă aşa e şi-n buletin, dar oricum cel puţin deloc morală, chiar dacă nu e şi acolo consemnată. A, şi încă una scurtă dar vioaie, ca să-l înţelegeţi că nu are motive să stea liniştit: ce ne facem cu datoriile alea mărişoare la bugetul local, musiu? A, am înţeles: turcu’ plăteşte…

Eu cu cine votez la Iaşi, monşer?

Şi acuma, apropo de alegeri şi candidaţi de la Iaşi, stând noi strâmb dar gândind drept, apoi mai stând olecuţă şi invers, iacătă ce filosofam noi aicea tot scociorând în butoiul cu idei dinaintea alegerilor locale de la Iaşi! De-un par examplu, Mihai Chrica: fost şef în PSD până mai an, a ajuns acuma candidat al PNL la Premărie. de cealaltă parte, iaca ce avem: dipotata Camelia Gavrilă, fostă membră şi ales al PNL tot acuma ceva anişori, ba chiar o fostă apropiată şi de Chirica, a ajuns acuma candidatul PSD la Premărie. Bine măcar că a ieşit din schemă traseistul nr. 1, Ciuhodaru, că el mai lipsea. Ba chiar iote, şi la judeţ avem pe Marius Bodea, fost şef PNL, acuma candidat la judeţ din partea USR contra lui Alexe-PNL, fostul coleg. Vorba lui nenea Iancu: eu cu cine votez, monşer?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii