Mai mulţi morţi în atacurile din Kabul. Americanii şi talibanii dau vina pe ISIS

joi, 26 august 2021, 18:31
1 MIN
 Mai mulţi morţi în atacurile din Kabul. Americanii şi talibanii dau vina pe ISIS

Un fotoreporter al agenţiei France Presse a informat joi că cel puţin cinci morţi şi zece răniţi au fost aduşi la un spital din Kabul după exploziile produse în aceeaşi zi în apropierea aeroportului din capitala afgană, unde au loc operaţiuni de evacuare.

La rândul său, organizaţia neguvernamentală Emergency a scris pe Twitter că cel puţin şase oameni au murit şi alţi 30 au fost răniţi într-un atac comis în apropierea aeroportului din Kabul.

Pentagonul a anunţat că în apropierea aeroportului din Kabul au avut loc cel puţin două explozii, care fac parte dintr-un ''atentat complex'' în care s-au înregistrat victime civile şi militare americane, transmite Reuters. Un oficial american a indicat organizaţia teroristă ISIS responsabilă pentru atacul sinucigaş cu bombă.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a menţionat pe Twitter că o explozie a avut loc în apropierea Porţii Abbey a aeroportului, iar cealaltă lângă hotelul Baron.

Anterior, un reprezentant al talibanilor a declarat că deflagraţia s-a soldat cu cel puţin 13 morţi şi a fost cauzată de un atacator sinucigaş ISIS.  El a adăugat că numeroşi talibani au fost răniţi.

Comentarii