Mai tari ca Aquaman: românii cuceresc adâncurile piscinelor din staţiuni!

duminică, 13 iunie 2021, 12:16
2 MIN
 Mai tari ca Aquaman: românii cuceresc adâncurile piscinelor din staţiuni!

Fiind aproape de jumătatea lunii iunie, fiind într-o perioadă de profunde relaxări după o perioadă de profunde restricţii şi fiind, totodată, într-o perioadă de vreme mai bună, după o perioadă de frig şi averse, mulţi compatrioţi au încercat deja marea cu sarea, plaja cu vraja, nisipul şi slipul; avem deja primele informaţii din ciclul "Litoral 2021":

* Turistul Marian Măciulie a avut o mică treabă şi a intrat în closetul de lângă piscina hotelului deschis încă de la sfârşitul lunii mai, closet făcut anume pentru nevoile celor care se bălăcesc în bazin. Din prima clipă, el a avut senzaţia că a intrat într-o casă părăsită, cu pânze de păianjen pe clanţele cabinelor şi pe robinetele duşurilor, aşadar se întreabă şi acum unde fac treaba mică turiştii din piscină.

* Turistul Aurel Pieliţă se află şi acum la mare, într-o staţiune; în paralel, el se află şi în stare de şoc, nu mai poate vorbi coerent, doar bâiguie silabe fără sens, cum ar fi "câh-câh, ca-ca-câh", nu mai poate mânca şi începe să tremure când vede o piscină. El a intrat în starea asta cu două zile în urmă, când a împrumutat ochelarii de scufundare ai copilului Petronel şi s-a băgat cu ei în bazin, să-şi caute bricheta scăpată în apă.

* Şi alţi compatrioţi au utilizat ochelarii de scufundare ai copiilor, dar au avut mai mult noroc decât Aurel: Romeo Cumătru, care îşi căuta în piscină ceasul, a găsit patru cutii de bere lăsate de altcineva la răcit, Benone Perciune, care voia să vadă pe sub apă fundul unei turiste, a găsit un crap viu, iar Tiberiu Tărăboi, care s-a scufundat fără vreun motiv anume, a descoperit pe fundul piscinei o bormaşină aproape nouă!

* Şi domnul Irinel Burete a apelat la trusa de scufundare a copilului său Mihăiţă, dar nu i-a luat ochelarii, ci tubul pentru respirat sub apă; el acum poate bea bere stând întins pe şezlong, fără să se mai ridice în capul oaselor. 

* Un alt turist inventiv şi descurcăreţ, Pandele Bătătură, a luat din trusa de scufundare a copilului Georgel labele de scafandru din cauciuc şi le foloseşte în fiecare seară, înainte de culcare, ca să pocnească şoarecii şi gândacii din odaia de hotel. 

* Sezonul estival se află la început, aşadar vom reveni!

Comentarii