Mâine, în faţa Prefecturii, protest al sindicatelor din învăţământ

miercuri, 01 martie 2023, 02:50
1 MIN
 Mâine, în faţa Prefecturii, protest al sindicatelor din învăţământ

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar din Iaşi (USLIP) organizează un nou protest. Joi, 2 martie, în intervalul orar 14:30-15:30, în faţa Prefecturii Iaşi, angajaţii din învăţământul preuniversitar ieşean îşi vor face auzite nemulţumirile în privinţa salarizării.

„Vom protesta joi în faţa Prefecturii Iaşi. Estimăm că vor fi 500 de persoane prezente, iar motivele acţiunii sunt legate de problemele grave financiare pe care le întâmpină atât personalul didactic, cât şi cel auxiliar şi nedidactic”, a precizat Laviniu Adrian Lăcustă, Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) din Iaşi.

În ceea ce priveşte protestul pentru „salarii decente” de pe 1 februarie, care a avut loc la Bucureşti, în faţa sediului Guvernului României, nu se ştie încă niciun răspuns. Potrivit liderului USLIP, urmează o întâlnire între preşedinţii federaţiilor şi şefii coaliţiilor de guvernare.

În prezent, personalul nedidactic, cadrele didactice debutante, personalul auxiliar, dar şi o bună parte din personalul didactic au venituri situate între 1.700 şi 3.000 lei. 

Comentarii