Mâine va fi vernisată o expoziţie de pictură realizată de Bogdan Bârleanu

vineri, 30 septembrie 2022, 01:50
1 MIN
 Mâine va fi vernisată o expoziţie de pictură realizată de Bogdan Bârleanu

Expoziţia de pictură semnată de artistul Bogdan Bârleanu poate fi vizitată începând de astăzi, 30 septembrie, la Galeria de artă „Th. Pallady”. Vernisajul are loc sâmbătă, 1 octombrie, începând cu ora 11:30 şi va fi prezentat de lect. univ. dr. critic de artă Maria Bilaşevschi şi critic Ion Holban.

Bogdan Bârleanu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi. A studiat la Facultatea de Desen din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar apoi la Facultatea de Muzeologie de la Institutul de Artă Plastică „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. A primit o bursă de studii în Italia, iar începând din anul 2009 este doctor în arte vizuale.

Printre premiile primite de acesta se numără: Premiul I Tineret – Bienala „L. Viorel”, Piatra Neamţ; Premiul I – Bienala de pictură „Voroneţiana”, Suceava; Premiul Primăriei Municipiului Iaşi; Premiul „Vasile Pogor”, Iaşi; Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi. Din anul 2019 este Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi. 

Comentarii