Manifestări organizate de ISJ de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi

vineri, 03 decembrie 2021, 02:50
1 MIN
 Manifestări organizate de ISJ de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează în aceste zile o serie de manifestări şi întâlniri dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată în fiecare an pe 3 decembrie. Seria de evenimente a început însă de ieri, 2 decembrie, cu un webinar intitulat „Şcoala incluzivă – repere teoretice şi practice”, eveniment care s-a adresat cu prioritate unităţilor de învăţământ din mediul rural care integrează copii cu cerinţe educaţionale speciale, dar care nu au în încadrare profesor de sprijin/itinerant şi nu au participat la formări în domeniul educaţiei incluzive.

Manifestările vor continua şi astăzi, 3 decembrie, cu o masă rotundă care se va desfăşura de la ora 10.00 la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi. Întâlnirea se adresează specialşitilor în problematica educaţiei speciale cu expertiză în tulburarea de spectru autist. Întâlnirea intitulată „Autismul – o nouă provocare profesională pentru mediul şcolar ieşean” va reuni directori, specialişti, autorităţi locale şi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale care vor dezbate noile provocări din mediul şcolar ieşean în contextul incluziunii şcolare a copiilor diagnosticaţi cu tulburări de spectru autist. Cu această ocazie va avea loc şi prezentarea programului de formare pe problematica autismului în cadrul proiectului Erasmus+ „Autism They are One Of Us”.

În cadrul evenimentului este cuprinsă şi Campania „Un dar, un zâmbet, o bucurie”, în cadrul căreia elevii, profesorii şi părinţii pot face cadouri elevilor cu cerinţe educaţionale speciale în luna decembrie. Profesorii, părinţii şi elevii se pot implica în acest proiect în perioada 02-22 decembrie 2021. Campania va ajunge în şcoli, potrivit reprezentanţilor ISJ Iaşi, prin mesajul transmis de inspectorul şcolar pentru învăţământ special, prof. Gabriela Raus, totodată coordonator judeţean şi regional al activităţilor de voluntariat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.

Comentarii