Media pe 2021: 400 de solicitări pe zi la Ambulanţa Iaşi

joi, 29 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 Media pe 2021: 400 de solicitări pe zi la Ambulanţa Iaşi

Sirenele ambulanţelor ieşene, dar şi din toată ţara, au sunat ieri-dimineaţă de la ora 10.00 pentru a marca Ziua Naţională a Ambulanţei din România. Ieri s-au împlinit 115 ani de existenţă a Ambulanţei din România, 28 iulie fiind data la care în 1906 a apărut prima „Salvare” din Bucureşt

. „Aş vrea să îi felicit pe toţi cei care lucrează în cadrul serviciilor de ambulanţă şi, mai ales pe cei pe care îi reprezint, de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, pentru profesionalism, devotament, pentru zilele şi nopţile grele, pentru solicitările făcute pe ploaie, vânt, soare”, a declarat dr. Simona Ivaşcu, managerul SAJ Iaşi. Aceasta a mai precizat că, deşi suntem abia la jumătatea anului, numărul solicitărilor este într-o continuă creştere, ieri dimineaţă fiind înregistrată la dispecerat solicitarea cu numărul 81.720.

Din această cauză, echipajele medicale sunt suprasolicitate. „Eu zic că este o meserie frumoasă, unde chiar practici medicina, nu ai timp doar să completezi foi. Trebuie să faci ceva şi, în funcţie de ce faci în acel moment, în acele secunde, s-ar putea să depindă viaţa acelei persoane. Fie va trăi bine, fără nicio sechelă, fie va avea sau chiar, doamne-fereşte, va deceda. Presiunea aparţinătorilor este cumva justificată, pentru că este foarte greu atunci când vezi că mama, tata de lângă tine este într-o stare foarte, foarte gravă. Nu este uşor”, a completat dr. Ivaşcu. Această zi nu a putut fi sărbătorită public şi la nivel naţional din cauza pandemiei şi stării de alertă.

Comentarii