Mică şuşanea despre căzutul în dizgraţii

joi, 14 februarie 2019, 02:50
3 MIN
 Mică şuşanea despre căzutul în dizgraţii

Haideţi pe astăzi să vă povestim olecuţă şi despre ce se mai petrece prin culisele partidoiului ieşean, stimaţi telespectatori, dacă tot n-am vorbim cam demult despre chestiune.

Cam de când vă povesteam de neinvitarea prifectului la o chermeză de sărbători aranjată de şeful Măricel, dacă ne aducem noi bine aminte. Ei bine, prin filieră se vorbeşte că unul din motivele pentru care mai mult ca prifectul Marean ar fi căzut în dizgraţiile şefului partidoiului local, nea Măricel, cică ar avea originea în anumite poziţionări tactico-strategice şi căderi în dizgraţii la vârf, la Bucureşti, tot în partidoi. Pentru cine nu ştie cum sunt aşezate taberele la Iaşi, să amintim că Marean este omul aripii Castanciu din partidoi, cu fiul&tăcicu’ la butoane, fiu care de altfel l-a şi pus în funcţie la vremea lui. Oameni ce aveau susţinere la Bucale prin aripa peremistă a partidoiului, cu exponenţii ei de seamă Holguţa, Codrin Chelbosu şi alţii cu grade mai mari.

Nu se ştie din ce motiv (sau, în fine, avem bănuieli dar nu e asta treaba noastră acuma), cică chelbosul Codrin ar fi căzut în dizgraţiile lui Drac Nea mai de multişor, de când a adus mardoi la procesul şefului, dacă vă amintiţi. Chit că panarama se mai agită pe ici pe colo la teve-urile de casă, în numele partidului, ca să nu se cunoască decăderea lui. Iar recent, chiar alaltăieri, a căzut de pe tronuleţ şi Holguţa, prin faptul că Drac Nea a tras-o pe linie moartă de la nominalizarea la portofoliul refuzat de Iohannis al Dezvoltării regionale. În aceste condiţii, iaca, şi nea Măricel se simte deodată mai în largul lui, fără a avea în coaste sula duşmanilor interni, aşa că, pe unde prinde, carotează de nu se văd.

Gurile rele zic însă că fiul Castanciu stă la pândă, având deja unele conexiuni în lateral. Aşa că, nea Măricele, atenţie mare la spate zilele astea!

PS: Şi tot în context, având în vedere că în ecuaţia asta de mai sus, a famigliei politice Castanciu şi a susţinerilor de la Bucale, era prins şi fostul premare Jiji, este interesant de văzut şi cum va evolua amiciţia acestuia, la interes, cu nea Măricel. Care cică l-ar fi adus lângă el, pe banii noştri, ca să-i asigure legătura cu oameni influenţi de la Bucale. Hm, vin vremuri ploioase, se pare…

Pe întuneric, ca hoţii. Aşa ceva, nici în mafie

Am cititi şi noi aseară, sideraţi, despre ce povestea şefa Înaltei Curţi, madama Tarcea, o femeie absolut ono-rabilă am zice noi, despre o întâlnire recentă cu şeful Curţii Constituţionale, fostul dipotat de Iaşi Dorneanu: cică acesta i-a cerut să lase telefonul la poartă, şi au discutat numai pe întuneric, fără să ne mai spună şi ce anume, că, cică, va zice la instanţă, aruncând însă o aluzie înspre Dragnea. Voi vă daţi seama, băi fraţilor, până unde s-a ajuns în ţara asta?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii