De Sănătate

Punem punctul pe știi

Ministerul Sănătăţii ţine un ochi pe alegerile de la Colegiul Medicilor Stomatologi: vrea observatori imparţiali

luni, 30 octombrie 2023, 22:38
1 MIN
 Ministerul Sănătăţii ţine un ochi pe alegerile de la Colegiul Medicilor Stomatologi: vrea observatori imparţiali

Colegiul Medicilor Stomatologi din România se pregăteşte pentru alegerea noilor structuri de conducere, până la începutul lunii octombrie putând fi depuse candidaturi pentru structurile din teritoriu şi Adunarea Generală pe ţară.

Conform 360medical.ro, Ministerul Sănătăţii a decis ca la aceasta rundă de alegeri să trimită observatori, dat fiind faptul că ultimele alegeri s-au finalizat cu acuze şi cu scandal la nivel naţional. Astfel, la finalul săptămânii trecute, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a semnat un ordin ce menţionează faptul că vor fi trimişi observatori şi stabileşte condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească aceştia. Decizia a fost luată „la solicitarea unor asociaţii profesionale ale medicilor stomatologi”.

Prin urmare, se caută persoane membre ale unei asociaţii patronale sau societăţi profesionale, cu o probitate morală şi profesională recunoscută şi care au o vechime de minimum cinci ani în meseria. Totodată, aceştia nu trebuie să candideze la funcţiile scoase la concurs şi care nu sunt rude până la gradul al III-lea inclusiv ai candidaţilor.

Unul dintre cei maximum cinci observatori va fi desemnat din cadrul Ministerului Sănătăţii. Astfel, Colegiul Medicilor Stomatologi va avea o nouă conducere la nivel naţional în intervalul 2023 – 2027, data pentru alegerile din structurile naţionale fiind 11 noiembrie, iar pentru cele teritoriale pe 19 noiembrie. Ulterior, pe 28 noiembrie, vor fi aleşi membrii Biroului executiv naţional. 

Comentarii