Ministrul Tătaru se face că anchetează. Firma care trebuia să aducă măști, păsuită

miercuri, 09 septembrie 2020, 11:01
1 MIN
 Ministrul Tătaru se face că anchetează. Firma care trebuia să aducă măști, păsuită

În urma dezvăluirilor Newsweek România, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a înființat o comisie de anchetă pentru a verifica modul în care a fost derulat contractul de 73,6 milioane lei privind achiziția celor 115 milioane de măști medicale pentru persoanele vulnerabile. Culmea, în frunte comisiei de anchetă a fost numită Secretarul General al ministerului, Nicoleta Rusu, cea care s-a ocupat de întregul contract în urma căruia a fost pusă în pericol sănătatea a 2,3 milioane de persoane vulnerabile.

Corpul de Control al Ministerului Sănătății, condus de Costi Dină, a refuzat să facă un control intern managerial, conform atribuțiilor prevăzute de lege. Ulterior, Nicoleta Rusu a fost schimbată de la șefia comisie de anchetă cu Costi Dină.

Newsweek România a dezvăluit în data de 4 septembrie, în jurul orelor 15.00, că ministrul Nelu Tătaru nu a reziliat contractul pentru achiziția măștilor medicale pentru persoanele vulnerabile, așa cum a promis. Motivul? Secretarul general al Ministerului Sănătății, Nicoleta Rusu, în calitate de ordonator principal de credite, nu a notificat firma lui Topolinski cu 15 zile înainte, așa cum prevede contractul cadru.

Tot pe 4 septembrie 2020, Ministerul Sănătății a transmis o notificare pentru întârziere firmei Naguma Medical Supply, patronată de afaceristul canadian Michael Topolinski. Până la acea data, canadianul Topolinski livrase 46.665.550 măști dintr-o comandă de aproximativ 103 milioane măști medicale. Astfel, canadianul Topolinski a mai primit un răgaz de 15 zile, până pe 18 septembrie, pentru a onora contractul cu Ministerul Sănătății. În caz contrar, Ministerul Sănătăți amenință că va calcula penalități de întârziere.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii