Modificările fiscale total nepregătite ale Guvernului PSD lovesc şi în bebeluşi

luni, 12 februarie 2018, 02:50
2 MIN
 Modificările fiscale total nepregătite ale Guvernului PSD lovesc şi în bebeluşi

Un serviciu medical foarte util părinţilor de copii mici riscă închiderea din cauza noului Cod Fiscal. Peditel 1791 era extrem de apelat, fiind un serviciu medical non-stop de asistenţă gratuită în cazul copiilor. Modificările la Codul Fiscal de la 1 ianuarie lasă însă fără donaţii serviciul: companiile care îl sponsorizau nu o mai pot face.

Serviciul de asistenţă gratuită Peditel 1791, prin care părinţii pot cere sfaturi medicale prin telefon, fără să fie nevoie să ajungă la spital pentru orice problemă de sănătate, riscă să se închidă ca urmare a modificărilor făcute de Guvern la Codul Fiscal. Astfel, reprezentanţii fundaţiei spun că, din cauza acestor modificări, aproximativ 80% din companiile care îi sponsorizau până acum nu o mai pot face.

„De peste patru ani, necondiţionat, cu empatie, calm, răbdare şi profesionalism medicii Peditel 1791 au ajutat creşterea calităţii vieţii familiei, am accesibilizat pentru orice român aflat în ţară accesul non stop şi gratuit la un medic competent. Dar 2018 ne-a adus cea mai dură lovitură: modificarea Codului Fiscal. 80% dintre companii nu ne mai pot sponsoriza în 2018, iar formularele 230 – cunoscut ca 2%, şi aşa dificil de colectat, acum trebuie depuse personal la ANAF de angajat. Iar dacă se modifică aberant şi OG 26 în baza căreia funcţionează toate ONG-urile, vom pune lacăt. Am ajutat în patru ani aproape 100.000 de copii gratuit. Dar mâine, posibil noi să nu-i mai putem ajuta. Iar părinţii să se întoarcă cu copiii în UPU“, a anunţat conducerea Peditel.

În momentul de faţă, fundaţia are nevoie de ajutorul tuturor pentru a continua să supravieţuiască, prin direcţionarea a 2% prin intermediul formularului 230, depus personal la ANAF, sau prin donaţii care pot făcute în contul Fundaţiei Părinţi din România, CUI 26227075, IBAN RO07INGB0000999902391059, la banca ING.

„Acum avem nevoie de fiecare dintre voi, să putem continua. Şi cred că, dacă ne adunăm, pic cu pic se face mult, şi împreună putem ajuta mai mult“, a transmis Cristina Grigore, iniţiator şi coordonator al Peditel 1791. În anul 2016, aproape 800 de părinţi ieşeni au apelat la serviciul pediatric prin telefon, Peditel 1791, call-center non-stop care le oferă părinţilor un sfat medical avizat, evitând astfel să aglomereze pentru probleme minore Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.

Cu toate că serviciul este din Cluj, cei 731 de părinţi nu au ezitat să ceară un sfat medical pediatric, aflându-se în situaţia unor urgenţe medicale care apar în timpul nopţii sau în weekend, momente în care medicul de familie nu poate fi contactat, iar Unitatea de Primire a Urgenţelor este prea departe.

Comentarii