Multe și mărunte: Schumacher, internat la Paris

miercuri, 11 septembrie 2019, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Schumacher, internat la Paris

 

Fostul pilot de Formula 1, Michael Schumacher, în vârstă de 50 de ani, este spitalizat la Paris, la serviciul de chirurgie cardio-vasculară. Potrivit Le Parisien, Schumacher a fost spitalizat la nitatea Georges-Pompidou (Paris XVème), la medicul Philippe Menasché (69 de ani). El va urma un tratament cu „perfuzii de celule stem care sunt răspândite în organism pentru a obţine o acţiune antiinflamatorie sistematică”.Externarea lui este prevăzută miercuri. Michael Schumacher a suferit o accidentare la cap la un accident de schi în 29 decembrie 2013 şi de atunci nu a mai fost văzut în public.Fostul pilot de la Ferrari este tratat la casa lui din Elveţia, însă există foarte puţine informaţii legate de recuperarea lui.

Francezii pot fi amendaţi

Federaţia Franceză de Fotbal riscă o sancţiune din partea Comisiei de Disciplină a UEFA, după problemele de organizare de la meciul Franţa-Albania, disputat sâmbătă, scor 4-1, în preliminariile EURO 2020. Problemele de organizare au făcut ca partida de la Paris să înceapă cu şapte minute mai târziu, iar Federaţia Franceză de Fotbal ar putea primi o sancţiune, scrie L’Equipe. Potrivit sursei citate, Comisia de Disciplină a UEFA poate acorda fie un avertisment, fie o amendă de 10.000 de euro, decizia urmând a fi luată la una dintre următoarele şedinţe, fie pe 19 septembrie, fie pe 17 octombrie. Sâmbătă, la meciul Franţa-Albania, din preliminariile EURO 2020, organizatorii partidei de la Paris au pus imnul Andorrei, în loc de cel al Albaniei, spre nedumerirea jucătorilor şi a staff-ului oaspeţilor. La scurt timp, crainicul arenei a realizat că s-a produs o greşeală, însă a prezentat scuze Armeniei, şi nu Albaniei.

 

Un dominican binecuvântează Rapidul

Rapid l-a transferat pe Tano Bonnin, un fundaş de 29 de ani, ce a jucat 11 meciuri în prima ligă spaniolă, a promovat cu Osasuna în „La Liga”, ca om de bază, şi a evoluat de 14 ori la naţionala Republicii Dominicane, reuşind să înscrie o dată. Pe numele său complet Cayetano Bartolomé Bonnin Vasquez, Tano a venit din liga secundă spaniolă, de la Almeria, unde nu a apucat să joace, însă a fost rezervă la meciul cu Albacete, din urmă cu trei săptămâni, în prima etapă din Segunda Division. În sezonul trecut, Bonnin a fost om de bază la Lleida Esportiu, pentru care a jucat 27 de meciuri, terminând pe locul 6 în cel de-al treilea eşalon din Spania.În sezonul 2016/2017, Tano evoluat 11 meciuri pentru Osasuna, în LaLiga, bifând două jocuri cu Real Madrid şi câte unu cu FC Barcelona, FC Sevilla, Atletico Madrid, Espanol sau Real Sociedad.

Laver Cup, gata de start

Organizatorii Laver Cup au anunţat că John McEnroe, căpitanul echipei Lumii, i-a ales pe americanii Jack Sock şi Taylor Fritz pentru a participa la edţia din acest an a Laver Cup, alături de John Isner, Milos Raonic, Nick Kyrgios şi Denis Shapovalov. Fritz îl înlocuieşte pe sud-africanul Kevin Anderson, care s-a retras fin cauza unei accidentări la genunchi. Echipa Europei, condusă de Björn Borg, va fi formată din Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas şi Fabio Fognini. Cele două echipe se vor confrunta la Geneva, în perioada 20-22 septembrie. Primele două ediţii ale competiţiei, care s-au desfăşurat la Praga şi la Chicago, au fost câştigate de europeni. În acest an, competiţia a fost inclusă în calendarul ATP.

 

Icar din Belarus

Atletul din Belarus Maksim Nedasekov a stabilit cea mai bună performanţă mondială a anului la săritura în înălţime, cu 2,35 m, în timpul meciului care opune selecţionatele Europei şi Statelor Unite, la Minsk. Această performanţă reprezintă şi un nou record personal pentru tânărul săritor de 21 de ani, vicecampion european în 2018. Precedenta performanţă mondială în această probă aparţinea rusului Ilia Ivaniuk, 2,33 m, reuşită pe 9 iulie. Recordul mondial este deţinut de cubanezul Javier Sotomayor, din 27 iulie 1993, cu 2,45 m.

Cupa Mondială la baschet

Naţionalele de baschet masculin ale Argentinei şi Spaniei sunt primele semifinaliste ale Cupei Mondiale din China, după ce au eliminat, ieri, în primele două sferturi ale competiţiei, reprezentativele Serbiei, respectiv Poloniei. Argentina a învins Serbia, cu scorul de 97-87, iar Spania a trecut de Polonia, cu 90-78.Celelalte două sferturi de finală se vor disputa miercuri, între SUA şi Franţa, respectiv, Australia – Cehia. Programul în continuare al Cupei Mondiale include partidele pentru locurile 5-8, în 12 şi 14 septembrie, semifinalele în 13 septembrie, şi finala competiţiei, în 15 septembrie.Ediţia anterioară a Cupei Mondiale a fost câştigată de SUA, care deţin cinci titluri.

 

Comentarii