Multe și mărunte: VAR la Cluj

luni, 19 august 2019, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: VAR la Cluj

Partida dintre CFR Cluj şi Slavia Praga, din play-off-ul Ligii Campionilor va fi primul eveniment fotbalistic disputat în România, care va dispune de sistemul VAR. Liga Campionilor va introduce, în faza play-off-ului, sistemul de arbitraj video-asistat. Directorul general al EAD Interactive, Orlando Nicoară, a declarat, conform DigiSport, că VAR va fi implementat şi în Liga 1, începând din play-off-ul acestui sezon: Prima manşă a disputei dintre CFR Cluj şi Slavia Praga, din play-off-ul UCL va avea loc marţi, începând cu ora 22:00.

Cuplu Copil – Kyrgios

Marius Copil (28 de ani, 85 ATP) şi Nick Kyrgios (24 de ani, 27 ATP) vor face pereche în proba de dublu a ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open, care se va desfăşura în perioada 26 august-8 septembrie. Informaţia a fost oferită de jurnalistul Michal Samulski, care a publicat lista jucătorilor are vor participa în proba de dublu de la US Open. De asemenea, la turneul nord-american vor lua startul şi Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, văzuţi drepţ unii dintre favoriţii la câştigarea US Open. Copil şi Kyrgios nu au mai făcut pereche până în prezent, însă evoluează constant în probele de dublu. Tenismenul din Australia se află în centrul unui nou scandal. Joi, Kyrgios a fost eliminat de Karen Hacianov, de la Cincinnati şi a fost amendat cu 113.000 de dolari, în urma mai multor reguli încălcate. Având în vedere multiplele sale antecedente, australianul riscă chiar o suspendare din partea ATP.

Liga a II-a, etapa a III-a

Rezultate înregistrate în week-end: CSM Reşiţa – Pandurii Târgu Jiu 3-1; Metaloglobus – Ripensia Timişoara 3-0; SCM Buzău – Sportul Snagov 7-0; UTA Arad – – AFK Csikszereda 3-0; Pandurii Viitorul Târgu Jiu – CS Mioveni 0-1; FC Argeş – Universitatea Cluj 1-0; Politehnica Timişoara – Daco-Getica 0-1; Dunărea Călăraşi – Petrolul Ploieşti 1-3. Partida Turrris Turnu Măgurele – Rapid este programată astăzi. După trei etape, două echipe au punctaj maxim, Gloria Buzău şi UTA dar prima nu are drept de promovare.

Stoian a ales Livorno

Adrian Stoian a stat doar jumătate de an departe de Italia. După experienţa din România, mijlocaşul în vârstă de 28 de ani a revenit în campinatul din Peninsulă. A semnat un contract pe doi ani cu gruparea din Serie B, Livorno. Stoian a efectuat vineri dimineaţă vizita medicală şi a şi început antrenamentele cu noua sa echipă. De numele fostului jucător al FCSB s-au interesat şi alte formaţii din Italia, precum Pescara şi Chievo, dar fotbalistul din Craiova a preferat Livorno. Adrian Stoian a rezistat doar 100 de minute în tricoul „roş-albastru”

Barcelona a început cu stângul

Campioana Spaniei, FC Barcelona, a fost învinsă, vineri, în deplasare, cu scorul de 0-1 (0-0), de Athletic Bilbao, în primul meci din noul sezon al LaLiga. Intrat pe teren de un minut, Aritz Aduriz, 38 de ani, a marcat spectaculos, cu o foarfecă laterală, în minutul 89. Pentru prima dată după 10 ani, FC Barcelona nu l-a putut avea pe teren în prima etapă pe Lionel Messi. Argentinianul a suferit o accidentare şi putut evolua. Mai mult, catalanii l-au pierdut şi pe Luis Suarez, de asemenea accidentat, care a fost înlocuit în minutul 37, cu Rafinha. La oaspeţi, a jucat din primul minut noua vedetă, francezul Antoine Griezmann, transferat în această vară de la Atletico Madrid, pentru 120 de milioane de euro.

Wild card pentru Kvitova

Jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 6 WTA, a primit un wild card pentru turneul de categorie WTA International de la Bronx, aflat la prima ediţie. Kvitova a jucat doar un meci, pierdut în faţa jucătoarei Maria Sakkari din Grecia, la Cincinnati, după turneul de la Wimbledon, competiţie la care a fost eliminată în optimi de britanica Johanna Konta. Sportiva cehă a fost nevoită să se retragă de la turneul de la Toronto, din cauza unei probleme la antebraţ. Alte wild card-uri au fost acordate americancelor CoCo Vandeweghe (467 WTA), Kristie Ahn 152) şi Bernarda Pera. (66). Petra Kvitova va fi principala favorită la turneul cu premii de 25.000 de dolari.

Coutinho, împrumutat la Bayern

Mijlocaşul brazilian Philippe Coutinho va fi cedat de FC Barcelona la Bayern München. Coutinho a fost scos, vineri, de pe foaia de joc a meciului Athletic Bilbao – FC Barcelona, din prima etapă a LaLiga, iar conducerea grupării catalane a confirmat un acord cu cea germană. Brazilianul, aflat în tribunele Stadionului San Mamés, ar urma să fie împrumutat la Bayern. Philippe Coutinho a fost transferat de la Liverpool la FC Barcelona în ianuarie 2018, când a semnat un contract până la 30 iunie 2023.

 

Comentarii