Născut hoţ: a furat portofelul medicului de gardă de la maternitate, un LCD, whisky şi trabucuri

joi, 12 august 2021, 01:50
2 MIN
 Născut hoţ: a furat portofelul medicului de gardă de la maternitate, un LCD, whisky şi trabucuri

Un hoţ s-a specializat pe spargeri date în complexul Palas. Acesta a reuşit să fure un monitor LCD dintr-un magazin specializat, ţigări de foi şi alte produse din tutun din Insula Marlboro. A încercat, fără succes, să fure şi două sticle de whisky din Auchan. O ultimă spargere a dat-o în camera de gardă a Maternităţii "Cuza Vodă".

Primul furt a fost comis pe 4 iunie anul trecut, când Cătălin Sandu mersese cu o prietenă la Auchan. Bărbatul a luat două sticle de whisky din raft şi s-a îndreptat spre casa de marcat.

Întrucât prietenei acestuia nu i-a funcţionat cardul de credit, femeia a ieşit din magazin pentru a rezolva problema. Sandu a mers după ea, trecând de casele de marcat cu sticlele neachitate şi încercând să iasă din magazin. A fost însă oprit de un agent de securitate.

Pe 3 august, Sandu s-a deplasat la standul Vlasis Solution SRL din Palas Mall. Profitând de neatenţia angajatului, a sustras un monitor LCD în valoare de 430 de lei şi a plecat cu el.

Câteva zile mai târziu, a reuşit să fure 38 de ţigări de foi şi 10 pachete de ţigări "Rochs Cherry" şi "Rochs chocolate". Ultima ispravă a fost comisă în noaptea de 26/27 august, când a escaladat geamul camerei de gardă a Maternităţii "Cuza Vodă".

De acolo a reuşit să sustragă portofelul medicului de gardă, care conţinea actul de identitate, permisul de conducere, carduri bancare, certificatul de naştere, certificatul de înmatriculare a maşinii şi cardul de sănătate, precum şi suma de 150 lei.

Hoţul a fost identificat de poliţişti pe baza imaginilor surprinse de camerele video, ca şi a amprentelor digitale lăsate pe rama geamului escaladat la maternitate. Bărbatul, fără ocupaţie, şi-a recunoscut faptele şi a fost trimis în judecată pentru furt calificat. Luându-se în calcul şi condamnări anterioare, Sandu a fost condamnat în total la 2 ani, 11 luni şi 218 zile de închisoare. 

Comentarii